Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο θεόμουρλος αεροπειρατής «την πάτησε»

Ο Αιγύπτιος που αναστάτωσε την Κύπρο και όλο τον κόσμο τέθηκε σε οκταήμερη κράτηση και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλά αδικήματα περί τρομοκρατίας

Ο Αιγύπτιος που αναστάτωσε την Κύπρο και όλο τον κόσμο τέθηκε σε οκταήμερη κράτηση και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλά αδικήματα περί τρομοκρατίας

Πειρατεία, απαγωγή προσώπων, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με εκρηκτικά και αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση του νόμου περί τρομοκρατίας βαρύνουν τον αεροπειρατή, για τον οποίο η πρώην σύζυγός του αρκέστηκε να διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να πάει να τον δει.

Και απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ήταν ο έρωτας η αιτία της πράξης του, καθώς οι κυπριακές Αρχές δίνουν μια διαφορετική εικόνα της υπόθεσης.

16444353

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε, με δικαστικό διάταγμα, ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος φέρεται κατά τις κυπριακές Αρχές ότι απείλησε με ανατίναξη του αεροσκάφους μόλις απογειώθηκε από την Αλεξάνδρεια. Ζήτησε από τον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος προς την Τουρκία, την Ελλάδα ή την Κύπρο, απειλώντας ότι, αν το αεροσκάφος κατευθυνόταν σε αιγυπτιακό αεροδρόμιο, θα το ανατίναζε.

Ο ίδιος φέρεται ότι συγκέντρωσε τα διαβατήρια όλων των επιβατών της πτήσης, ενώ, όταν το αεροσκάφος έφτασε στo FIR Λευκωσίας, του δόθηκε άδεια προσγείωσης, λόγω έλλειψης καυσίμων. Μετά την απελευθέρωση των πρώτων επιβατών, ο ύποπτος παρέδωσε φάκελο με παραλήπτη την πρώην σύζυγό του. Στον φάκελο, πάντα κατά τις Αρχές, υπήρχε επιστολή με την οποία ο δράστης απαιτούσε την απελευθέρωση 63 αντιφρονουσών γυναικών, που κρατούνται, όπως είπε, σε φυλακές της Αιγύπτου.

Μέλος του πληρώματος φέρεται ότι έχει δώσει κατάθεση, στην οποία υποστηρίζει ότι τα εκρηκτικά που κρατούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά και λόγω του (ασταθούς) χαρακτήρα του υπήρχε κίνδυνος να πραγματοποιήσει τις απειλές του. Απειλές για χρήση των εκρηκτικών εκτόξευσε και κατά της κυπριακής Αστυνομίας, στην περίπτωση που γινόταν προσπάθεια εξουδετέρωσης. Μετά την παράδοσή του, στη φανέλα που φορούσε ο αεροπειρατής εντοπίστηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε αυτοσχέδια ραμμένη λαστιχένια ζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την υπόθεση και, φυσικά, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα έκδοσης του 59χρονου στην Αίγυπτο. Ερωτηθείς για το θέμα της παράδοσης του αεροπειρατή, ο εκπρόσωπος είπε ότι «δεν ήταν ακριβώς παράδοση». Σημείωσε ότι υπήρχε ένα ιστορικό και ήταν αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης των ειδικών, που οδήγησε στην έξοδό του από το αεροσκάφος. Κάποια στιγμή -όπως είπε ο εκπρόσωπος- προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικώς συνελήφθη.

Η selfie που έκανε star έναν 26χρονο όμηρο επιβάτη

23 entheto

Τρόμος, πανικός ή αναμονή. Είναι οι τρεις πιθανές αντιδράσεις κάποιου που βρίσκεται σε αεροσκάφος το οποίο καταλαμβάνουν αεροπειρατές. Οχι, όμως, για τον Μπεν Ινες, τον 26χρονο επιβάτη του αεροπλάνου της Egypt Air, που κατέληξε χθες στη Λευκωσία, αντί του Καΐρου, όπου ήταν ο προορισμός του.
Ο νεαρός Βρετανός μάλλον δεν νοιάστηκε για τον ενδεχόμενο κίνδυνο και επέλεξε να πάρει τα ρίσκα του, θεωρώντας ότι, έτσι κι αλλιώς, δεν είχε να χάσει τίποτα. Την ώρα που η μητέρα του τού έστελνε μηνύματα ζητώντας του να μην κάνει τίποτα που θα στρέψει πάνω του την προσοχή, ο 26χρονος είχε ήδη κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γίνει ο «σταρ» της αεροπειρατείας, βγάζοντας selfie με τον Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, που είχε «καταλάβει» το αεροσκάφος. «Η μαμά μου είχε τρελαθεί από ανησυχία και με συμβούλευε να μην κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να της πω ότι είχα ήδη βγάλει φωτογραφία με τον αεροπειρατή» εξομολογήθηκε στην εφημερίδα «Sun».
Ο Ινες φρόντισε, μάλιστα, να στείλει αυτή τη φωτογραφία στους φίλους του στη Βρετανία. «Δεν ξέρω γιατί το έκανα, σκεφτόμουν ότι, αν όντως κουβαλάει βόμβα, δεν έχω τίποτα να χάσω έτσι κι αλλιώς, οπότε βρήκα ευκαιρία να ρίξω μια ματιά από πιο κοντά στα εκρηκτικά». Ρόλο μεσολαβητή και διερμηνέα, για να βγει η περίφημη selfie, έπαιξε μέλος του πληρώματος, που μετέφρασε το αίτημα του 26χρονου. Ο Μουσταφά δέχτηκε και τότε εκείνος στάθηκε δίπλα του και χαμογέλασε για την καλύτερη selfie ever, όπως τη χαρακτήρισε. Στη συνέχεια την έστειλε στους φίλους του, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Δες ειδήσεις, φίλε!».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...