Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Tips για υγεία και ευεξία

ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ • Τips για την εξαφάνιση του λίπους της κοιλιάς • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ • Σημάδια που δείχνουν «stop» στην προπόνηση • Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ • Το μυστικό της Γκριν λέγεται «ορειβασία» • SUPER ΕΛΑΙΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟΥ

ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός της νηστείας να είναι η ψυχική και η πνευματική ανάταση, ωστόσο η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί για τους περισσότερους ευκαιρία για απώλεια βάρους.

Δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς, ωστόσο, ότι νηστεία σημαίνει εξ ορισμού δίαιτα, καθώς τις περισσότερες φορές μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς τα λεγόμενα νηστίσιμα φαγητά έχουν στην πλειονότητά τους πολλές θερμίδες.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώμε με μέτρο τους υδατάνθρακες, να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με πολλά λαχανικά και φρούτα, και να πίνουμε πολύ νερό, καθώς η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών από τα όσπρια, τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς προκαλεί συνήθως φούσκωμα. Σε ό,τι αφορά τα νηστίσιμα γλυκά, όπως ο χαλβάς, σχεδόν όλα είναι πλούσια σε θερμίδες, γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος να κατευνάσουμε την επιθυμία μας για γλυκό είναι τρώγοντας ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας. Επιπλέον, για να αντιμετωπίσουμε πιθανή μείωση του ρυθμού μεταβολισμού μας, καλό είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τη γυμναστική.

Τips για την εξαφάνιση του λίπους της κοιλιάς

Το λεγόμενο «σωσίβιο» εξαφανίστηκε, η μέση σμιλεύτηκε. Τι γίνεται όμως με το λίπος που βρίσκεται χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς; H Αμερικανίδα fitness trainer Τζέσικα Σμιθ προτείνει την εξής άσκηση για τους κάτω κοιλιακούς: Ξαπλώνουμε ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και, καθώς εκπνέουμε, ρουφάμε την κοιλιά προς τα μέσα και πιέζουμε τη μέση, ώστε να ακουμπήσει στο πάτωμα, ενώ παράλληλα σπρώχνουμε με τα χέρια μας τους μηρούς μας, οι οποίοι κρατούν αντίσταση. Μένουμε σ’ αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε με τρία σετ των 10 επαναλήψεων.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Πιο δημοφιλής από ποτέ εξακολουθεί να παραμένει η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, και όχι άδικα, καθώς βοηθά στην ταχύτερη καύση του λίπους και την αύξηση του μεταβολισμού.

Σύμφωνα, ωστόσο, με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «The Official Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology», η διαλειμματική προπόνηση σπριντ κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν από 12 άντρες εθελοντές να κάνουν μέρα παρά μέρα τη συγκεκριμένου τύπου προπόνηση, η οποία περιελάμβανε 3-5 σετ από σπριντ διάρκειας 30 δευτερολέπτων σε διάδρομο και ποδηλατικά μηχανήματα, ακολουθούμενα από τετράλεπτη ξεκούραση, για διάστημα δύο εβδομάδων.

Μετά το πέρας της χρονικής αυτής περιόδου διαπίστωσαν μειωμένη μιτοχονδριακή λειτουργία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση φλεγμονών και εκφυλιστικών ασθενειών.

Σημάδια που δείχνουν «stop» στην προπόνηση

Καλό το μότο «η γυμναστική πρέπει να γίνει τρόπος ζωής», όμως ακόμα καλύτερο για το σώμα μας είναι να ξέρουμε πότε να σταματάμε την άσκηση ή να μην πηγαίνουμε καν στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν έπειτα από πέντε λεπτά έντονης άσκησης νιώσουμε ναυτία, καλό είναι να φύγουμε άμεσα για τα αποδυτήρια, κάτι που ισχύει και σε περίπτωση που νιώσουμε ενοχλήσεις στα γόνατα, στη μέση ή τους αστραγάλους.

Επιπλέον, αν έχουμε φταρνιστεί κάμποσες φορές από το πρωί ή δεν ακούσαμε ποτέ το ξυπνητήρι, καλό είναι να αποφύγουμε εντελώς την άσκηση, καθώς πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με έναν άκρως καταπονημένο οργανισμό.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μύθος αποδεικνύεται η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού κάθε πρωί συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς αποτοξινώνει τον οργανισμό. Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο χυμός λεμονιού περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία d-λεμονένιο, η οποία ενεργοποιεί ένζυμα στο ήπαρ, που συμμετέχουν στις φάσεις 1 και 2 της αποτοξινωτικής διαδικασίας. Το πρόβλημα είναι ότι ένα λίτρο χυμός λεμονιού περιέχει κατά μέσο όρο 100 mg d-λεμονένιου, τη στιγμή που για να πυροδοτηθεί αυτή η διαδικασία απαιτούνται μίνιμουμ 500 mg.

Το μυστικό της Γκριν λέγεται «ορειβασία»

Εθισμένη στην υψηλής έντασης ορειβασία δηλώνει η ηθοποιός Ασλεϊ Γκριν, η οποία δεν έχει τυχαία αυτό το κορμί.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών «Twilight» ανεβαίνει σε ύψος 1.200 μέτρων τρεις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ενισχύσει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή της, ενώ για τις υπόλοιπες μέρες ακολουθεί ένα πιο συμβατικό είδος άσκησης σε γυμναστήριο, που περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη.

Οπως λέει, προτιμά τις ασκήσεις που στοχεύουν στην ταυτόχρονη εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων, έτσι ώστε να μην παίρνει όγκο και να καίει πολλές θερμίδες.

SUPER ΕΛΑΙΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟΥ

Ελαιο αβοκάντου ονομάζεται η νέα προσθήκη στα ράφια των καταστημάτων υγιεινής διατροφής και, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, το έλαιο αβοκάντου συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος, και έχει ήπια γεύση, με αποτέλεσμα να μπορούν να το πιουν όλοι. Μπορεί να προστεθεί σε ντρέσινγκ για σαλάτες, αλλά και να αντικαταστήσει τα φυτικά έλαια που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...