Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Ημιλιπόθυμος στο τιμόνι ο Παντελίδης

Κοντά στο ποσοστό που επιφέρει κατάρρευση του οργανισμού ήταν το αλκοόλ στο αίμα του Παντελίδη

Στο «κόκκινο» είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ποσοστό αλκοόλης που αποκάλυψαν οι εξετάσεις για τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη. Η τελική μέτρηση από τις αιματολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις έδειξε ότι, όταν ο άτυχος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τροχαίο, βρισκόταν σε κατάσταση βαριάς μέθης.

Το οινόπνευμα φέρεται ότι είχε φτάσει στο ποσοστό-μαμούθ των 2,72 γραμμαρίων ανά λίτρο, που δείχνει ότι δεν είχε δυνατότητα αντίδρασης, καθώς παρουσίαζε απώλεια αισθήσεων και αντανακλαστικών!

Αυτό σημαίνει ότι ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν ημιλιπόθυμος στο τιμόνι του μοιραίου τζιπ Mercedes. Σύμφωνα άλλωστε με τους ειδικούς, η τιμή αλκοόλ που εντοπίστηκε στο αίμα του απέχει ελάχιστα από το ποσοστό που προκαλεί… κατάρρευση του οργανισμού, δηλαδή τον θάνατο.

Σύντομα η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει η δικογραφία που συντάσσει η Τροχαία Ελληνικού, η οποία παρέλαβε το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης μαζί με τα πορίσματα από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις και τη διερεύνηση του DNA, που έδειξε ότι στη θέση του οδηγού του οχήματος καθόταν ο Παντελής Παντελίδης.

Στην Τροχαία αναμένεται να παραδοθεί και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Mercedes Benz Hellas, οι οποίοι εξετάζουν τον εγκέφαλο του τζιπ προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το όχημα, αλλά και την ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

Ξεπέρασε τα 100 χλμ. την ώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι εμπειρογνώμονες, δείχνουν ότι είχε ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, όταν συνέβη το δυστύχημα!

Στο μεταξύ, η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή διόρισε νέο δικηγόρο, τον Χαράλαμπο Λυκούδη, ο οποίος σε χθεσινή γραπτή ανακοίνωση επισήμανε ότι αποκλειστικός σκοπός των συγγενών του Παντελή Παντελίδη είναι η αποκάλυψη όλης της αλήθειας σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος: «Με σοβαρότητα, με ευπρέπεια, με ήθος θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή. Οσα κακόβουλα εντέχνως διαχέονται έχουν στόχο να πλήξουν τη μνήμη του Παντελή και να θίξουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειας. Εχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια για τη συλλογή και την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση προς τους εμπλεκομένους να παραμερίσουν τυχόν σκοπιμότητες και να συνδράμουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, όποια κι αν είναι αυτή».

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο Χάρης Λεμπιδάκης, φίλος του Παντελή Παντελίδη, ξέσπασε με ανάρτησή του στο facebook: «Είναι αδύνατον να μπορούσε να πιάσει το τιμόνι. Είναι έγκλημα που τον άφησαν να φύγει από εκεί που ήταν».

____

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΝΑ ΕΠΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ, ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ

Σε κατάσταση βαριάς μέθης, οριακά από πλήρη αδρανοποίηση (!) του αναπνευστικού συστήματος, φέρεται ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης, όταν το τζιπ βρισκόταν στη στροφή του θανάτου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο άτυχος 32χρονος είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 «δυνατά» ποτά, δηλαδή πάνω από ένα μπουκάλι. Η τιμή των 2,72 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος (περιλαμβάνει 34edwearf 1και τις ιστολογικές εξετάσεις, που ήταν 1,5 γρ.) θεωρείται από τις υψηλότερες, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 3 γραμμάρια ανά λίτρο προκαλείται αδρανοποίηση του αναπνευστικού και επέρχεται ο θάνατος.

«Στο αίμα του άτυχου τραγουδιστή βρέθηκε πενταπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το όριο, που είναι 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 σκληρά ποτά τύπου ουίσκι, βότκα, ρούμι, τεκίλα και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση» είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας δρ Γρηγόρης Λέων.

Να σημειωθεί ότι εάν κάποιος έχει ξεκινήσει να πίνει πριν από 12 ώρες, στις τοξικολογικές εξετάσεις έχει εξαφανιστεί το 70% μέσω του μεταβολισμού.

«Συνήθως στις τοξικολογικές (αίμα – ούρα) εξετάζουμε το 30% του αλκοόλ, καθώς το 70% έχει μεταβολιστεί και έχει χαθεί. Το 2,72 λοιπόν αντιστοιχεί σε 11-12 σκληρά ποτά, αλλά μπορεί να είχε καταναλώσει παραπάνω γιατί δεν ξέρουμε τι ώρα ξεκίνησε την κατανάλωση» εξήγησε ο δρ Λέων.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές αλκοόλ στον άνθρωπο προκαλούν απώλεια αντανακλαστικών και αισθήσεων έως και λιποθυμία.

ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...