Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Νέα Σμύρνη, έχεις ταλέντο

Η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης και ο Μιχάλης Σουρβίνος σε ρόλο coach σε μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο δήμος

Ενας πρωτότυπος μουσικός διαγωνισμός ξεκίνησε χθες στη Νέα Σμύρνη, μακριά από κάμερες και χωρίς παρουσιαστές και πικρόχολες κριτικές, που στόχο έχουν να προσβάλουν τον συμμετέχοντα για χάρη της τηλεθέασης! Η πρωτοβουλία βαδίζει στα χνάρια των τηλεοπτικών «Voice» ή «Ελλάδα έχεις ταλέντο», με τα ονόματα των coaches που αναλαμβάνουν τη μουσική εκπαίδευση να χαρίζουν στη διοργάνωση κύρος και πολιτιστική αξία.

ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο κορυφαίος σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και ο κλασικός κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος θα διδάξουν ο καθένας στον τομέα του μέσα από τα ειδικά σεμινάρια και θα έχουν την ευθύνη για την επιλογή των ταλαντούχων φιναλίστ (τρεις από κάθε κατηγορία) που θα διεκδικήσουν στο τελικό στάδιο τα χρηματικά βραβεία!

Την πρωτοβουλία για το Nea Smirni Music Project, όπως είναι ο τίτλος του διαγωνισμού που διοργανώνεται στη Νέα Σμύρνη, είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης.

Η «Espresso» συνάντησε τον μαέστρο μαζί με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τον κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο σε μια από τις πρόβες τους. «Το project παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους μας, αφού στόχος μας είναι μέσα από τους τρεις κύκλους των σεμιναρίων να διδάξουμε μουσικά μυστικά στους συμμετέχοντες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, απ’ όλη την Ελλάδα.

Σεμινάριο

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, ενώ όσοι καταφέρουν να βρεθούν ανάμεσα στους ταλαντούχους θα διεκδικήσουν χρήματα και συμμετοχές σε συναυλίες στο πλευρό των καθηγητών τους» εξηγεί ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και συνεχίζει: «Μέσα από τους τρεις κύκλους σεμιναρίων, ανάλογα με το τι θα επιλέξουν, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να διδαχθούν αλλά να δείξουν και το ταλέντο τους, που είναι η ραχοκοκαλιά στο όλο εγχείρημα».

Το πρώτο τριήμερο σεμινάριο για τον κόσμο του μπουζουκιού («Του μπουζουκιού η τέχνη») ξεκίνησε χθες με πρώτο «προπονητή» τον διακεκριμένο σολίστ Μανώλη Καραντίνη. Το τριήμερο 8, 9, 10 Απριλίου αναλαμβάνουν η Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με τον σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αντώνη Κορωναίο στο σεμινάριο «Το λυρικό τραγούδι αλλιώς». «Περιμένω με αγωνία να ακούσω και να ανακαλύψω νέες λυρικές φωνές, που υπάρχουν πολλές ανά την Ελλάδα. Εχω τόσο μεγάλη αγάπη στην τέχνη μου, που δέχτηκα με χαρά να τη μεταλαμπαδεύσω. Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την πρωτοβουλία» αναφέρει η σοπράνο.

Ο διαγωνισμός κλείνει το τριήμερο 15, 16, 17 Απριλίου, όταν ένας από τους καλύτερους κλασικούς κιθαρίστες, ο Μιχάλης Σουρβίνος, θα παρουσιάσει το σεμινάριο με τίτλο «Κιθάρες του κόσμου». Στο πλευρό του ο Αγγελος Μπότσης, προκειμένου να δείξουν μαζί την αμεσότητα του πολυφωνικού οργάνου: «Χαίρομαι που είμαι μέλος μιας τόσο σημαντικής ομάδας καλλιτεχνών.

Με αρχηγό τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία του Nea Smirni Music Project, που πιστεύω ότι θα έχει λαμπρό μέλλον».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...