Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η έπαυλη της Ρένας Βλαχοπούλου

Στο σφυρί όπως είναι επιπλωμένο το εξοχικό σπίτι (450 τ.μ.) της αγαπημένης ηθοποιού στην κοσμική Δασιά της Κέρκυρας

Στα αζήτητα βρίσκεται η βίλα της Ρένας Βλαχοπούλου στην κοσμοπολίτικη Δασιά, στον Υψο της Κέρκυρας, καθώς τρία χρόνια μετά και το επίσημο πωλητήριο από τους κληρονόμους της, ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν ενδιαφερθεί να την αγοράσουν.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Αν και η τιμή στην οποία πωλείται θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς αρκετά ικανοποιητική σε σχέση με το μέγεθος και την ιστορία της, δεν φαίνεται να συγκινεί τους υποψήφιους αγοραστές, που στην πλειονότητά τους είναι ξένοι και δεν γνωρίζουν τίποτα για το όνομα και την καριέρα της μεγάλης ντίβας.

Το πανέμορφο σπίτι, που φτιάχτηκε για λογαριασμό της Ρένας Βλαχοπούλου το 1982, παραμένει ακόμα και έπειτα από τρεις δεκαετίες το ίδιο εντυπωσιακό, αφού τόσο τα 450 τ.μ. του βασικού οικήματος όσο και τα 5.700 τ.μ. του οικοπέδου που το περικλείουν φανερώνουν την επιβλητικότητα της εξοχικής κατοικίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στο επίσημο site της εταιρίας Epsilon Team real estate της Εβίτας Ελευθερουδάκη που έχει αναλάβει αποκλειστικά την πώληση, η βίλα αποτελείται από τρία επίπεδα, με τα δύο να ενώνονται μεταξύ τους με μια ξύλινη εσωτερική σκάλα.

Οι κληρονόνοι

Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, δύο κουζίνες, δύο σαλονοτραπεζαρίες, καθώς και ξεχωριστό γραφείο, μίνι γυμναστήριο και δωμάτιο υπηρεσίας με δικό του μπάνιο. Η τιμή πώλησης ανέρχεται σήμερα στα 450.000 ευρώ, που σημαίνει 230.000 ευρώ λιγότερα από τα 4r34tra 1680.000 τα οποία ζητούσαν αρχικά (το 2013) οι κληρονόμοι. Ωστόσο, λόγω της ελάχιστης ζήτησης και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τις αγοραπωλησίες των ακινήτων, αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν και να προσαρμόσουν την τιμή στα δεδομένα της εποχής.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, που πέθανε το 2004, άφησε με διαθήκη το σπίτι της στον σύζυγό της Γιώργο Λαφαζάνη (φωτό δεξιά). Οταν «έφυγε» και εκείνος, το 2010, η εντυπωσιακή κατοικία πέρασε στους νόμιμους κληρονόμους του, μεταξύ άλλων και στην αδελφή του Σοφία. Η βίλα διαθέτει μοναδική θέα προς τη θάλασσα και την παραλία, που απέχει μόλις 100 μέτρα, ενώ στον μεγάλο κήπο με τα οπωροφόρα δέντρα, τις ελιές, τα καλλωπιστικά φυτά και το μπάρμπεκιου υπάρχει και ξενώνας 80 τ.μ., με κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο.

Εργο τέχνης, με την υπογραφή της Anna di Carlo (αδερφή της)

Το σπίτι της Κέρκυρας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διάσημη ζωγράφο και μικρότερη αδελφή της Ρένας, Αννα Βλαχοπούλου, η οποία στην Αμερική έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Anna di Carlo. Μάλιστα, σε μια από τις πρώτες της επισκέψεις, το 1984, το ζωγράφισε σε ακουαρέλα (φωτό κάτω).

4r34tra 3

Η «Espresso» εξασφάλισε το αποκλειστικό ντοκουμέντο, που ανήκε στην προσωπική συλλογή της ηθοποιού, μαζί με ένα ακόμα που δείχνει μια άλλη πλευρά της βίλας.

Εντύπωση προκαλεί η πιστότητα με την οποία έχει αποδοθεί τόσο το κεντρικό οίκημα με τα ξύλινα οβάλ παράθυρα στους κάτω ορόφους όσο και ο κήπος, τον οποίο χαιρόταν να φροντίζει με τα χέρια της η Ρένα Βλαχοπούλου.

Εκτός από την Αννα, με τη ζωγραφική ασχολήθηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο γυναικών, Χρήστος, ο οποίος ευθύνεται για μερικές από τις σπάνιες ομορφιές του νησιού που έκαναν ως καρτ ποστάλ τον γύρο του κόσμου. Τα δύο αδέλφια πήραν το ταλέντο τους από τον πατέρα τους Γιάννη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Καλλιόπη ήταν τα πρώτα θύματα των βομβαρδισμών του νησιού από τους Ιταλούς, μετά την κήρυξη του πολέμου το 1940.

ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Σύμφωνα με την ιστορία του, στο σπίτι έχουν φιλοξενηθεί μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάματος και προσωπικοί φίλοι της Ρένας Βλαχοπούλου, ανάμεσά τους ο Μάνος Κατράκης με τη Λίντα Αλμα, ο Γιάννης Πάριος, η Μάρω Κοντού και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός και «βασίλισσα» της τζαζ από την εποχή που έφτιαξε το σπίτι έμενε εκεί μαζί με τον τελευταίο της σύζυγο Γιώργο Λαφαζάνη για αρκετά μεγάλα διαστήματα, αφού το επισκεπτόταν πάντα το Πάσχα και το εγκατέλειπε συνήθως με το τέλος του καλοκαιριού ή λίγο πριν 4r34tra 4από την έναρξη των επαγγελματικών της υποχρεώσεων. Μέσα στα 55 χρόνια δράσης της η ηθοποιός συμμετείχε σε περίπου 120 παραστάσεις στο θέατρο από το 1939 έως το 1994 και σε 26 ταινίες από το 1951 έως το 1985.

Φιλοξενία

Η Ρένα λάτρευε το συγκεκριμένο σπίτι, γι’ αυτό όσοι το έχουν επισκεφτεί ακόμα μιλούν για την άψογη φιλοξενία της, με την ίδια να μαγειρεύει στις κουζίνες του γευστικότατα σοφρίτο και λαχταριστές παστιτσάδες.

Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο ζωγράφος Νίκος Ζαχόπουλος (φωτό δεξιά), που μέρος της επαγγελματικής του καταξίωσης οφείλει -σύμφωνα με τα όσα εκμυστηρεύεται- στην ηθοποιό, η Βλαχοπούλου είχε μετατρέψει τη βίλα σε σωστό ησυχαστήριο.

«Τα πάντα μέσα στο σπίτι με το που έμπαινες “μύριζαν” Ρένα. Η διακόσμηση όλων των χώρων είχαν γίνει από την ίδια, με αποτέλεσμα τίποτα να μην έχει τοποθετηθεί τυχαία, τόσο στα σαλόνια και τις τραπεζαρίες όσο και στα υπνοδωμάτια. Το σημαντικό ήταν πως όσα άτομα και αν φιλοξενούνταν, οι χώροι του ήταν άνετοι, ενώ οι κρεβατοκάμαρες που ήταν στον επάνω όροφο κρατούσαν την ανεξαρτησία τους, καθώς διέθεταν δικά τους μπαλκόνια. Ετσι η Ρένα κάθε φορά που ήθελε να απομονωθεί πήγαινε στο δωμάτιό της και απολάμβανε από εκεί την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Είχα πάει αρκετές φορές εκεί και θυμάμαι τα πάντα, από το πόσο περιποιητική ήταν η ηθοποιός, καθώς και τις εκδηλώσεις θαυμασμού του κόσμου σε κάθε της εμφάνιση στην Κέρκυρα. Ακόμα κάνω εικόνα τα μικρά παιδιά, τα οποία όταν έβλεπαν το τζιπ (που είχε πάντα στο νησί η Ρένα) έτρεχαν καταπάνω της για να τη χαιρετήσουν και να τη φιλήσουν. Δίπλα στη Βλαχοπούλου έζησα τις πιο αξέχαστες και συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Μακάρι να γινόταν κάτι ώστε το σπίτι αυτό να το αγόραζε τελικά ο Δήμος της Κέρκυρας και να το μετέτρεπε σε πολιτιστικό κέντρο με το όνομά της» λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...