Υποπτη διαδρομή χρήματος στον «Λύκο της Wall Street»

Από τα ταμεία οργανισμού της Μαλαισίας, προορισμένου για την τοπική ανάπτυξη, προέρχονται τα 155.000.000 δολάρια που δόθηκαν στην εταιρία παραγωγής για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο

Ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε για τα αμαρτωλά golden boys του χρηματιστηρίου, φέρεται ότι είναι μια παραγωγή με αμαρτωλές πηγές χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν πηγές του FBI στην εφημερίδα «Wall Street Journal», τα 155.000.000 δολάρια που έβαλε η εταιρία παραγωγής της, Red Granite, προήλθαν από τα ταμεία του ιδρύματος 1MDB της Μαλαισίας, οργανισμού προορισμένου για την τοπική ανάπτυξη, που είχε δημιουργήσει ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ. Δεν είναι τυχαίο ότι συνιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής είναι ο θετός γιος του Ρατζάκ, Ρίζα Αζίζ.

Στα χαρτιά, η χρηματοδότηση προερχόταν από το σαουδαραβικό ίδρυμα IPIC, του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μανσούρ Μπιν Ζαγιαέντ Αλ Ναχιάν. Στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε μια offshore στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με το ίδιο όνομα (σε συνεργασία, όπως φαίνεται, με τους Σαουδάραβες), για να μεταφερθούν στο Χόλιγουντ συνολικά 1.400.000 δολάρια από τη Μαλαισία. Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει ότι οι Ντι Κάπριο και Σκορσέζε γνώριζαν την πραγματική προέλευση των πόρων.

Ο Ντι Κάπριο γνωρίστηκε με τον Αζίζ μέσω του Μαλαισιανού «θαμώνα» των χολιγουντιανών πάρτι Τζο Λο, συνιδρυτή του ιδρύματος 1MDB. Είχαν περάσει έξι χρόνια χωρίς να έχει βρεθεί χρηματοδότηση για τον «Λύκο», αφού οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής του Χόλιγουντ φοβούνταν πιθανές μηνύσεις. Η Red Granite εξεδήλωσε ενδιαφέρον, «φλέρταρε» μάλιστα τον Ντι Κάπριο, χαρίζοντάς του ως δώρο γενεθλίων το 2012 το Οσκαρ που είχε αρνηθεί να παραλάβει ο Μάρλον Μπράντο το 1955! Την ίδια Πρωτοχρονιά, νοίκιασε ιδιωτικό τζετ ώστε οι ηθοποιοί Ντι Κάπριο, Τζόνα Χιλ και Τζέιμι Φοξ να γιορτάσουν δύο φορές το νέο έτος, στην Αυστραλία και στο Λας Βέγκας.

Τελικά, όχι μόνο δεν έφτασε στη Μαλαισία τίποτε από τα κέρδη της ταινίας, ύψους 400.000.000 δολαρίων, αλλά… ούτε καν προβλήθηκε στη χώρα, λόγω των πολλών ακατάλληλων σκηνών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.