Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ο Κοντονής τραβάει το σχοινί!

Ο υφυπουργός απειλεί ότι θα πάει τη FIFΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση Grexit

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πάει τη FIFA ο Κοντονής, σε περίπτωση που η παγκόσμια ομοσπονδία κάνει πράξη την απειλή για Grexit. Μπορεί να είναι το απευκταίο σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πλην όμως είναι υπαρκτό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη διακοπή του Κυπέλλου και την άκαρπη συνάντηση Κοντονή και στελεχών FIFA και UEFA.

Ο Κοντονής, που δείχνει να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια τέτοια εξέλιξη -ειδικά αν δεν έχει έτοιμο πλάνο- μετά τη στήριξη του Τσίπρα προς το πρόσωπό του, δείχνει έτοιμος για σύγκρουση.

Μάλιστα, είναι τόσο αποφασισμένος, που θα απαιτήσει αποζημιώσεις «για το κακό που θα έχει υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες θα είναι… σοκαριστικές για τη FIFA», όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Ο υφυπουργός θεωρεί ότι FIFA και UEFA δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στη διαφθορά που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι για τον ίδιο αλλά και για ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ η αιτία για την αχαλίνωτη βία στα γήπεδα.

Αυτά τόνισε ο Σταύρος Κοντονής και στη συνάντηση που είχε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τους άλλους απεσταλμένους FIFA και UEFA, ενώ τους παρέδωσε και σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε Γάλλο ιδιώτη που είχε προσφύγει εναντίον της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ολα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που θα χάσει η ΕΠΟ την προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς τότε ο υφυπουργός θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση η FIFA δεν θα δικαιούται να αγνοήσει την ταυτόχρονη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που στηρίζεται σε νόμο του κράτους. Αν δικαιωθεί η ΕΠΟ, τότε το Κύπελλο θα γίνει κανονικά και θέμα Grexit δεν υπάρχει.

Κινήσεις Θεοδωρίδη

Εξάλλου, τα πάντα δείχνουν να αλλάζουν. Η κυβέρνηση πιέζει τη FIFA και την UEFA να προχωρήσουν σε τέτοιες αλλαγές, που θα δημιουργήσουν συνθήκες αποχώρησης στους ποινικά διωκόμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Αλλωστε, ακόμα και ο Κύπριος επικεφαλής της αντιπροσωπίας της FIFA παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός ποδοσφαιρικός πειθαρχικός κώδικας δεν είναι συμβατός με τον πειθαρχικό κώδικα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Μάλιστα, καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις ήδη παίζει ο νέος γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θέλει τη χώρα του εκτός Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...