Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ «ΑΥΡΑ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΕΙΧΕ… ΛΕΤΟ Ο ΠΑΟ!

Στην Καλλονή η ΑΕΚ συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις της

Επιμέλεια
Γιώργος Τότσικας,
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Το… πάρτι του Τάσου Μπακασέτα στην τραγική άμυνα του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Πανιώνιο σε μεγάλη νίκη με 3-1, σφραγίζοντας την παρουσία στα πλέι οφ. Παράλληλα, οι Νεοσμυρνιώτες έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο μπελά στη μάχη για τα πλέι οφ (αν τελικά δεν πέσει η ποινή της αφαίρεσης των πέντε βαθμών για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), αφού κέρδισαν και ο Πλατανιάς και ο Αστέρας Τρίπολης. q3fg34tq4tΟι δύο τελευταίες αγωνιστικές (ο ΠΑΟΚ παίζει με Λεβαδειακό στην Τούμπα και με Πλατανιά στα Χανιά) προμηνύονται καυτές και ο «Δικέφαλος» θα παίξει χωρίς τον Αθανασιάδη, ο οποίος έφτασε τις επτά κίτρινες κάρτες.

Στο 39′ ο Μπακασέτας έκανε το 1-0. Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) με έξυπνη κεφαλιά του Τζιόλη στο 53′. Ο Μπακασέτας με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελλίδη, έκανε το 2-1 στο 66′ και αφιέρωσε το τέρμα του στον Τζανδάρη, καθώς πήρε μια φανέλα του τελευταίου (είναι τραυματίας και έκανε επέμβαση) από τον πάγκο και την φιλούσε. Στο 82′ ο Πανιώνιος «κλείδωσε» τη νίκη με σκόρερ τον Ανσαριφάρντ. Δοκάρι είχε στο 35′ (ποιος άλλος;) ο Μπακασέτας.

Φιλί της ζωής  από Σεμπαστιάν

Νίκη με… μήνυμα από Σεμπαστιάν Λέτο και «καμπανάκια» εν όψει πλέι οφ ήταν η χθεσινή επί της Βέροιας για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προβλημάτισαν τόσο αμυντικά, καθώς από λάθη των Τελάντερ και Σάντσεθ σκόραραν οι Ναζλίδης (25′) και Μεληκιώτης (58′), όσο και επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν δημιούργησαν μόλις μία τελική προσπάθεια για γκολ! Αλλωστε, προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μαραγκού (15′). Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του «Τριφυλλιού» ανέβασαν ταχύτητα και χάρη στον Λέτο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, στο 65′ και στο 90+4′, πήραν το τρίποντο. Ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Ζέκα, Πέτριτς (ερχόμενος από τον πάγκο) και Εβανζελίστα. Νευρικός ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κάτω στα γκολπόστ, φέροντας ευθύνη στη φάση του δεύτερου γκολ. Από την άλλη, εξαιρετικές εντυπώσεις, παρά την ήττα, άφησαν στη Λεωφόρο οι αξιόμαχοι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Εμεινε στο μηδέν στη Μυτιλήνη

Ζητείται «διπλό». Η ΑΕΚ με άλλη μία μέτρια απόδοση έμεινε στο 0-0 με την Καλλονή και απογοήτευσε τους 2.000 φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το παιχνίδι ήταν μέτριο από την αρχή έως το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε την Καλλονή σαν την γάτα με το ποντίκι. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν είχε τύχη στην τελική επιλογή. Οι παίκτες του Πογέτ έχασαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τους Μπουονανότε και Τζεμπούρ, αλλά οι γηπεδούχοι με καλό αμυντικό στήσιμο και σε καλή μέρα τον Δαύκο κράτησαν το μηδέν. Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε λιγοστές φάσεις, αν και η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ στο 85′ με τον Μπουονανότε που είχε καλή απόδοση, το σουτ όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί της ΑΕΛΚ έδιωξαν την μπάλα. Ετσι χάθηκαν ακόμη δύο βαθμοί για την «Ενωση».

Με σβηστές  τις μηχανές

Σαν σε… προπόνηση, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 4-0 τον Πανθρακικό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έκανε το 14×14 εντός έδρας. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ο Πουλίδο, που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 26′ και έδωσε την ασίστ στον Πάρντο για το 2-0 στο 40′, και ο Ερνάνι που σκόραρε δις (43′, 90+3′) και έδωσε μία ασίστ (στον Μεξικανό φορ). Εξαιρετική εμφάνιση έκανε για τους πρωταθλητές και ο νεαρός αριστερός μπακ Τσιμίκας. Το κακό για τον Σίλβα είναι ότι ο Καμπιάσο αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» γάντια στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Χουτεσιώτης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Καπίνο.

Λάμψη Αστέρα στο Καυτανζόγλειο

Τέλος σε επτά διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης, νικώντας με 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Η ήττα «πλήγωσε» ηθικά τους γηπεδούχους, μια και έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αστέρα από τη χρονιά του υποβιβασμού τους. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 25′ χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Νίκο Φερνάντες έπειτα από ασίστ του συμπατριώτη του Φακούντο Μπερτόγλιο.
Αν και ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη φάση ανήκε πάλι στον Αστέρα. Στο 55’, έπειτα από φάση διαρκείας, η κεφαλιά του Φακούντο Μπερτόγλιο πέρασε άουτ, με τους Αρκάδες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά λάθη. Στο 62′ ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Ο Βέλλιος κέρδισε τον Ζησόπουλο στη μεταξύ τους μονομαχία, βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μπαντή, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο «Γηραιός» είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, ενώ και επιθετικά ήταν δύσκολο να παράξει φάσεις. Ούτε οι αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεγάλα όνειρα για τον Πλατανιά

Σίφουνας ο Πλατανιάς, κέρδισε με 3-1 την Ξάνθη και κάνει όνειρα Ευρώπης. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά η… τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, οι οποίοι -χωρίς να είναι καλύτεροι από την Ξάνθη- κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 με τον Ανγκούλο. Το πρώτο γκολ του Πλατανιά μπήκε στο 19′, έπειτα από κόντρες και κακή αντίδραση σε εκτέλεση κόρνερ του Ντίνα ο Ανγκούλο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και νίκησε τον Τσέναμο. Ο Ανγκούλο ξαναχτύπησε στο 32′ μετά το νέο λάθος της άμυνας της Ξάνθης, πήρε την κεφαλιά και εύκολα έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Λισγάρα (65′). Δεν πρόλαβαν, όμως, να χαρούν, αφού ο Μιλούνοβιτς στο 75′ έφερε ξανά το ματς σε επίπεδα ασφαλείας για τους γηπεδούχους (3-1), χαρίζοντάς τους και τη νίκη.

Εχει σφυγμό ο Ατρόμητος

Οσο κερδίζει ελπίζει… Ο Ατρόμητος είδε κι έπαθε χθες για να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως τα κατάφερε και ευελπιστεί στο τέλος της κανονικής περιόδου να καταλάβει την έκτη θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον οδηγήσει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. «Χρυσός» σκόρερ για τους Περιστεριώτες, ο… συνήθης ύποπτος Λε Ταλέκ, στο 45′. Μοιραίος, από την άλλη, για τους Αγρινιώτες ο Μαρκόφσκι, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 82′ να ισοφαρίσει, αλλά και στο 88′. «Οταν εκτός έδρας δημιουργείς τόσες ευκαιρίες, δικαιούσαι και ένα αποτέλεσμα. Φεύγουμε στενοχωρημένοι. Με τις αλλαγές φέραμε τον αντίπαλο σε πανικό και θεωρώ ότι αξίζαμε να φύγουμε τουλάχιστον με τον βαθμό» τόνισε ο κόουτς των φιλοξενουμένων Γιάννης Μαντζουράκης.

Ολο το ματς  σε δέκα λεπτά

Θρίλερ 10 λεπτών στη Λιβαδειά! Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε το γκολ που θα του έδινε μεγάλες ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ στο 85′ με τον Γιάκο, όμως ο Γιακουμάκης στο 93′ έκανε το τελικό 1-1 και του χάλασε τα σχέδια. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος, όμως στην τελική προσπάθεια… τα έκαναν θάλασσα. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Οι φάσεις ήταν λιγότερες, όμως μπήκαν δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο, που δεν ήταν για… καρδιακούς.

Ουζουνίδης: «Κερδίσαμε τους ψιθύρους»

Πανευτυχής για τη νίκη και την εικόνα της ομάδας δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης: «Σήμερα παίρνουμε ό,τι δικαιούμαστε όλη η χρονιά. Ηταν μια περίεργη εβδομάδα για εμάς, ακούγονταν διάφορα, απορώ πώς έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε εύκολα στη Νέα Σμύρνη, λες και μας έχει κερδίσει εύκολα μέσα στη σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο, βγάλαμε τις δύο φάσεις και πετύχαμε δύο γκολ. Συνολικά νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας. Μπράβο στα παιδιά».

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Ιβιτς στάθηκε στα πολλά λάθη των παικτών του στο ματς της Νέας Σμύρνης. «Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι. Κέρδισε η ομάδα, η οποία δημιούργησε κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Κάναμε αρκετά λάθη, δεν είχαμε τις γραμμές εκεί που θα θέλαμε. Βέβαια, υπάρχει συνέχεια, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε την είσοδο στα πλέι οφ» ήταν τα λόγια του Σέρβου τεχνικού.

Στραματσόνι: «Κάνουμε όλοι μας πολλά λάθη»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν αναμφίβολα ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος περιχαρής μετά το ματς δήλωσε: «Χαίρομαι που έβαλα δύο γκολ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Από την πλευρά του, ανακουφισμένος, ο Αντρέα Στραματσόνι σχολίασε: «Για να είμαι ειλικρινής, κάναμε πολλά λάθη και, φυσικά, μου αρέσει να μιλάω για ομαδικές και όχι ατομικές ευθύνες. Μερικές φορές, το λέω γενικά, όταν δεν παίζεις για ένα διάστημα, θες χρόνο για να επιστρέψεις. Αυτά μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι ομαδικό λάθος. Ολων μας και δικό μου. Πρέπει να γυρίσουμε τη σελίδα, να ξεχάσουμε αυτά τα λάθη και να συνεχίσουμε».

Για τον Μαμούτε, ο οποίος πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός, είπε: «Ηταν λάθος μου επειδή τα χαρακτηριστικά του Λέτο και του Μαμούτε είναι πολύ όμοια. Ο Μαμούτε είναι 20 χρόνων. Στο πρώτο μέρος οι επιθετικοί μάς πήγαιναν προς την μπάλα, κανείς δεν έκανε κίνηση προς την περιοχή. Μετράει η νίκη».

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...