Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Συμπέθερος του Γ. Νταλάρα ο αντικαταστάτης του Φαμπρ

Ο αντικαταστάτης του Γιαν Φαμπρ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (που αναλαμβάνει πλέον την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), είναι συμπέθερος του Γιώργου Νταλάρα

Τελικά, οι προχθεσινές έντονες φήμες για τον διάδοχο του Γιαν Φαμπρ στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιβεβαιώθηκαν!

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει και με τη… βούλα του υπουργείου Πολιτισμού την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης, μετά την αποχώρηση του Φλαμανδού εικαστικού και περφόρμερ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του το περασμένο Σάββατο, υπό το βάρος των έντονων επικρίσεων που δέχθηκε, αλλά και της ανακήρυξής του σε «persona non grata» από τους Ελληνες καλλιτέχνες.

«Δέχθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του, επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση» δήλωσε ο κύριος Θεοδωρόπουλος αμέσως μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

«Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Γιώργο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς, πρέπει να γίνει, με ταχύτητα αλλά και σοβαρότητα, επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις.

Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, αυτό θα φανεί από του χρόνου» κατέληξε ο γνωστός σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι και συμπέθερος του Γιώργου και της Αννας Νταλάρα, καθώς τα παιδιά τους έχουν παντρευτεί.

«Δύσκολο έργο»

Για «δύσκολο και βαρύ έργο» έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας πως ελπίδα όλων είναι ο «καλλιτεχνικός διευθυντής να συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. όσο και με τους Ελληνες δημιουργούς.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος από τον περασμένο Μάρτιο αποτελεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (άγνωστο παραμένει αν θα κρατήσει τη θέση αυτήν), έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Προτού στραφεί στη σκηνοθεσία, το 1992, εργάστηκε ως ηθοποιός. Το 1997 δημιούργησε το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο οποίο μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει 40 έργα. Σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής δράσης του είναι και η δημιουργία της κινητής μονάδας θεάτρου, η οποία εδώ και 14 χρόνια δίνει παραστάσεις για παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική τέχνη, διότι βρίσκονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Φυσικά, οι σχέσεις του με το Ελληνικό Φεστιβάλ είναι «στενές».

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής διοργάνωσης έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, στην Επίδαυρο τα έργα «Αχαρνείς» και «Εκκλησιάζουσες», ενώ στο Ηρώδειο έχει ανεβάσει τις «Τρωάδες».

Το 2010, μάλιστα, τιμήθηκε από το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης», ενώ έργα έχει σκηνοθετήσει και στο Εθνικό Θέατρο, όπου έχει διδάξει και στη δραματική σχολή του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...