Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Αγωγή 500.000 € από Λιδάκη για τα τραγούδια στη σειρά «Μπρούσκο»

Αδικημένος από το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε ποτέ η άδειά του για να μεταδοθούν εκτελέσεις τραγουδιών του σε κάποια επεισόδια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Μπρούσκο» νιώθει ο Μανώλης Λιδάκης

Αδικημένος από το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε ποτέ η άδειά του για να μεταδοθούν εκτελέσεις τραγουδιών του σε κάποια επεισόδια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Μπρούσκο» νιώθει ο Μανώλης Λιδάκης (φωτό), ο οποίος υπέβαλε αγωγή που αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Στο κλητήριο ένταλμα (το οποίο περιέχει μόνο μία σύντομη περιγραφή σχετικά με τη φύση της απαίτησης) ο τραγουδιστής αναφέρει ότι τέτοιου είδους μετάδοση χωρίς τη συγκατάθεσή του αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων της πνευματικής του ιδιοκτησίας και άρα δικαιούται αποζημίωση. Την ίδια ώρα, ωστόσο, μέσω του δικηγόρου του Γιάννου Γεωργιάδη αφήνει περιθώριο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εταιρία Antenna Limited και την κυπριακή εταιρία παραγωγής G.N. Μake it Productions Tv Ltd, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και η διαφορά που έχει προκύψει να μη φτάσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διευθετήσει οποιαδήποτε συνάντηση όσον αφορά το θέμα.

Το πώς θα το χειριστούμε θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα υπάρξει καλή διάθεση για να γίνει εξώδικος συμβιβασμός. Διαφορετικά, θα προχωρήσουμε στο δικαστήριο» είπε στην «Espresso» ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Ο κ. Λιδάκης θεωρεί ότι αδικήθηκε γιατί δεν ζητήθηκε η συγκατάθεσή του για να χρησιμοποιηθεί η φωνή του. Πιστεύει επίσης πως αυτό που έγινε είναι άδικο, εν όψει του ότι είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, που εκπέμπεται σε πάρα πολλές χώρες, και θα έπρεπε να συζητήσουν μαζί του».

Οπως εξήγησε, στην περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν τα βρουν εξωδικαστικά, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Αν ο εναγόμενος υπακούσει στο κλητήριο ένταλμα (καταχωρίζοντας έγγραφο με το οποίο θα δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την αγωγή), το επόμενο βήμα θα είναι η κατάθεση από τον ενάγοντα μίας έκθεσης, στην οποία θα αναφέρει λεπτομερώς τις αξιώσεις του. Σε εκείνη την έκθεση, όμως, ο ενάγων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει μεγαλύτερη αποζημίωση απ’ ό,τι αρχικά, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μισό εκατομμύριο!

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...