Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ανθυγιεινές τροφές στο… μικροσκόπιο!

Πώς κάτι που θεωρείται βλαβερό μετατρέπεται σε ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ανθυγιεινά τρόφιμα το κρέας, τις πατάτες, το ψωμί, τα παγωτά. Ομως, συχνά αυτό που θεωρούμε ανθυγιεινό μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι υγιεινό, αλλά και το αντίστροφο. Τα λαχανικά που σοτάρονται σε βούτυρο, τα όσπρια που «κολυμπούν» στο λάδι και η φρουτοσαλάτα που ενισχύεται γευστικά με μέλι, σαντιγί και χυμούς φρούτων μπορούν να μετατραπούν σε ανθυγιεινές επιλογές. Η εκπομπή «Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 17.20 από το Mega, επιχειρεί να απενοχοποιήσει αρκετές τροφές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ανθυγιεινές και αποδεικνύει με τη συμβολή των επιστημόνων ότι η ποσότητα, η συχνότητα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις παρασκευάζουμε μπορούν να τις μετατρέψουν σε επιτρεπτές, ακόμη και υγιεινές επιλογές στο διαιτολόγιό μας. Οι συγκρίσεις που γίνονται όσον αφορά το κρέας είναι άκρως εντυπωσιακές, καθώς φαίνεται ότι ένα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα είναι πιο ανθυγιεινή επιλογή από ένα ψητό ψαρονέφρι και ότι ένα μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να είναι πιο παχυντικό από ένα μπιφτέκι που αποτελείται μόνο από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά.

Η έρευνα της εκπομπής προσπαθεί να καταρρίψει μύθους γύρω από το λάδι που χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας, το ψωμί, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια, τα γλυκά και το παγωτό. Παράλληλα, με τη βοήθεια χημικού τροφίμων αναζητεί την αλήθεια γύρω από τα τρόφιμα που παραδοσιακά θεωρούμε επιβαρυντικά για την υγεία και το βάρος μας, όπως οι κονσέρβες, τα τυποποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και τα κατεψυγμένα. Στο στούντιο καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο σεφ Ακης Πετρετζίκης, ο οποίος καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν καλές και κακές τροφές αλλά και πώς ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε ένα τρόφιμο μπορεί να το κάνει υγιεινό ή ανθυγιεινό. Η εκπομπή ζητεί ακόμη την άποψη ενός ψυχολόγου για το νέο «φαινόμενο» των καιρών, την ορθορεξία, την τάση που εξελίσσεται σε ψυχαναγκασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια να τρέφονται απολύτως υγιεινά με συγκεκριμένες τροφές και να χρειάζονται έως και τρεις ώρες για να προετοιμάσουν ένα γεύμα τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....