Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο άστεγος που μάγεψε το «X-Factor»

Οι περιπέτειες του 30χρονου Αλέξανδρου Πιτσάνη! Από τα μεροκάματα στην οικοδομή και στα εστιατόρια ως τη μουσική στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Οι περιπέτειες του 30χρονου Αλέξανδρου Πιτσάνη! Από τα μεροκάματα στην οικοδομή και στα εστιατόρια ως τη μουσική στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Οικοδόμος, σερβιτόρος, σε κάποιες «δουλειές του ποδαριού» και στο τέλος μουσικός του δρόμου και άστεγος! Ο 30χρονος Αλέξανδρος Πιτσάνης, με καταγωγή από την Καστοριά, δεν συγκίνησε μόνο τους κριτές του «X-Factor» με την εξαιρετική φωνή του και την ερμηνεία του στο vlcsnap 2016 04 05 19h10m57s950κομμάτι «Use somebody» των Kings of Leon, αλλά και με την προσωπική ιστορία του. Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή έμεινε κυριολεκτικά στον δρόμο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Οπως πληροφορηθήκαμε από γνωστούς του Αλέξανδρου από τη Θεσσαλονίκη -αφού εκεί ζει-, ο μουσικός ήταν πάντα φιλότιμος, αγωνιστής, αλλά άτυχος. Είχε δουλέψει και οικοδομή, αλλά λόγω της κρίσης οι δουλειές «πάγωναν» και δεν του πλήρωναν τα μεροκάματά του. Είχε εργαστεί ως σερβιτόρος, όμως τα μαγαζιά έκλειναν, με εκείνον να βιώνει μια συνεχή στενοχώρια και να βρίσκεται σε μόνιμη αναζήτηση απασχόλησης, καθώς τα έξοδα «έτρεχαν». Ετσι πήρε την απόφαση να τραγουδήσει στον δρόμο.

3 10«Ναι, έμεινα για ένα διάστημα άστεγος, στον δρόμο. Στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένος. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ελεγα από μέσα μου “τι κάνω τώρα;”. Αλλά είχα φτάσει στον πάτο. Αφού τον έπιασα, έπρεπε να ανηφορίσω. Η συγκεκριμένη εμπειρία όμως με οδήγησε σε κάτι πολύ όμορφο, καθώς ως μουσικός του δρόμου έπαιρνα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Τέτοια αγάπη που γέμιζε την ψυχή μου. Συνεχίζω και σήμερα να τραγουδώ για τους περαστικούς» είπε ο Αλέξανδρος στο εισαγωγικό βίντεο, πριν από την ερμηνεία του, και συμπλήρωσε:

Οντισιόν

«Ηρθα στην οντισιόν με μια απώλεια και νιώθω ότι κάτι μου λείπει έντονα. Εχασα χθες την κιθάρα μου. Δεν το είδα όμως στραβά. Είπα από μέσα μου “κάποιος κύκλος κλείνει”. Η κιθάρα αυτή ήταν δώρο του πατέρα μου. Μου την αγόρασε όταν είδε το πάθος που είχα από μικρός με τη μουσική και το τραγούδι. Με αυτήν πρωτόμαθα να παίζω, με αυτήν βγήκα στον δρόμο. Είναι η… κοπέλα μου. Την έχασα όμως. Είναι ένα βήμα για να πάω παρακάτω».

Η κριτική επιτροπή ξαφνιάστηκε ευχάριστα από τη φωνή του νεαρού, όμως ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν εκείνος που συγκινήθηκε με τα λόγια του. «Αλέξανδρε, προφανώς μέχρι σήμερα δεν σου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά η ζωή. Νομίζω ότι ο Θεός δίνει και φτερά στους αγγέλους σαν εσένα. Ηρθες εδώ και έλαμψε όλο το πράγμα. Μπράβο σου» είπε ο συνθέτης, ενώ το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Χθες το μεσημέρι ο 30χρονος αναχώρησε για τα Γιάννενα μαζί με τους τριακόσιους συμπαίκτες του που έχουν προκριθεί στη φάση του bootcamp και στελέχη του «X-Factor». Εκεί θα γίνει η τελική επιλογή των καλύτερων φωνών που θα ακούσουμε στα live του μουσικού talent show του ΣΚΑΪ.

Ο «καλός» Θεοφάνους, ο άνετος Μαραντίνης και η λαμπερή Τάμτα

2 18

Χωρίς τον Σάκη Ρουβά στην παρουσίαση, αφού θα πιάσει… δουλειά στα lives, αλλά με την εντυπωσιακή Ευαγγελία Αραβανή έκανε πρεμιέρα το «X-Factor» στον Σκάι, με τις πρώτες audition των παικτών. Με μόνο «παλιό» στην κριτική επιτροπή τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα (τουλάχιστον όχι ακόμη) τον… αυστηρό κριτή του παρελθόντος, η νέα σύνθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης ήταν εκείνος που ξεχώρισε, καθώς έκανε εύστοχα σχόλια και διέθετε άνεση με τον φακό αλλά και τους υποψηφίους, ενώ δουλειά θέλει ακόμη η Πέγκυ Ζήνα, η οποία φαίνεται λιγάκι έξω από τα νερά της. Οσο για την Τάμτα, που έχει περάσει από την ίδια θέση στο «X-Factor» της πατρίδας της, της Γεωργίας, τράβηξε τα φώτα πάνω της και λόγω των εμφανίσεών της, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του fashion icon. Εκείνο που ξένισε αρκετά τους τηλεθεατές ήταν τα πολύ έντονα «φίλτρα» που χρησιμοποιήθηκαν στην επεξεργασία της εικόνας, ώστε να φαίνονται πιο… λαμπεροί οι κριτές και η παρουσιάστρια, ενώ στα πλάνα των υποψήφιων παικτών η φωτεινότητα… έπεφτε!

Η τηλεθέαση του προχθεσινού πρώτου επεισοδίου ήταν ικανοποιητική για το κανάλι (ωστόσο απείχε αρκετά από τα ποσοστά που πετύχαινε το μουσικό talent show στον ΑΝΤ1), αφού σημείωσε 21% στο γενικό σύνολο και 24,7% στο νεανικό κοινό.

Η πληθωρική Τόψι τούς άφησε άφωνους

Οχι μόνο με τη φωνή της, αλλά και με την προσωπικότητα της κέρδισε τα τέσσερα «ναι» της κριτικής επιτροπής η 18χρονη Χριστίνα Τοψικιώτου και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.nea Η νεαρή κοπέλα, με καταγωγή από την Κατερίνα, που σπουδάζει γερμανική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη (τα γερμανικά είναι, όπως είπε, μητρική γλώσσα της, αφού η μαμά της είναι Γερμανίδα), αλλά δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό, τραγούδησε το «Diamonds» της Rihanna.

Στη συνέχεια ζήτησε να… ραπάρει, ενώ, όπως δήλωσε, θέλει να γίνει τραγουδίστρια για να διασκεδάζει τον κόσμο και να του περνάει μηνύματα… αυτοπεποίθησης. «Για παράδειγμα, εγώ έχω παραπάνω κιλά, ε ωραία!» είπε η Τόψι (όπως είναι το… παρατσούκλι της) και συμπλήρωσε: «Αρκεί ν’ αγαπάει καθένας τον εαυτό του». Οταν μάλιστα η Τάμτα επισήμανε ότι δεν πρέπει να την κρίνουν από τα κιλά της, η Χριστίνα θαρραλέα είπε: «Καταρχάς (σ.σ.: τα κιλά) είναι σέξι!»
«Αγαπώ Τόψι» είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης. «Ησουν η καλύτερη audition της ημέρας» τόνισε ο Γιώργος Θεοφάνους.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...