Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Η χρυσή «βιτρίνα» του Πούτιν

Ως δικαιούχος offshore φέρεται ολυμπιονίκης, σύζυγος του εκπροσώπου του προέδρου της Ρωσίας

Ως δικαιούχος offshore φέρεται ολυμπιονίκης, σύζυγος του εκπροσώπου του προέδρου της Ρωσίας

Με την ίδια δεξιοτεχνία με την οποία ισορροπεί πάνω στον πάγο, που της εξασφάλισε ολυμπιακό μετάλλιο, η σύζυγος στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται ότι λειτούργησε ως «βιτρίνα φοροδιαφυγής» του Ρώσου προέδρου. Η Τατιάνα Νάβκα, σύζυγος του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, φιγουράρει στη λίστα με τους φερόμενους ως πελάτες του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca.

3964576Η χορεύτρια πάγου, ολυμπιονίκης στους χειμερινούς αγώνες του 2006 και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, εμφανίζεται ως δικαιούχος της offshore εταιρίας Carina Global Assets Ltd, με έδρα τις Παρθένες Νήσους, από την ίδρυσή της το 2014 μέχρι τη ρευστοποίησή της πέρυσι τον Νοέμβριο. Εκείνη την εποχή ήταν ήδη σε σχέση με τον Πεσκόφ, ενώ η κόρη τους ήρθε στον κόσμο τον Αύγουστο του 2014. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2015.

Συνωμοσία εναντίον μου

Η ίδια η Νάβκα φέρεται ότι έχει πει ότι δεν είχε ιδέα ότι διοικούσε τέτοια εταιρία! Ωστόσο, αντίγραφο του διαβατηρίου της ήταν μεταξύ των εγγράφων που διέρρευσαν στα Panama Papers. Οταν η 40χρονη ερωτήθηκε αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποίησε τα στοιχεία της εν αγνοία της, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο. Θα ήθελα προσωπικά να το ξεδιαλύνω».

Ο ίδιος ο Πεσκόφ απέδωσε τη διασύνδεση του προέδρου Πούτιν με το σκάνδαλο Panamaleaks σε «πουτινοφοβία» και προσπάθεια της Δύσης να εξυφάνει συνωμοσία εναντίον του που θα τον ανατρέψει από την εξουσία. Οσο για την εμπλοκή της συζύγου του, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σχέση της με εταιρία offshore και προσέθεσε ότι αυτές οι ανακρίβειες είναι που τον κάνουν να αμφισβητεί και τις υπόλοιπες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός νόμος απαγορεύει σε αξιωματούχους και στις οικογένειές τους να κάνουν χρήση των υπηρεσιών ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων και offshore.

Μεγάλη μπάλα! Εμπλοκή και του Ινφαντίνο στο σκάνδαλο διαφθοράς

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι και ο νέος πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο (φωτό) εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς Panama Papers.2284614 Ο 46χρονος Ελβετός, ιταλικής καταγωγής φέρεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε συμφωνίες με οffshore εταιρίες την εποχή που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA.

Οι επίμαχες συμβάσεις, που συνυπογράφησαν από τον Ινφαντίνο, χρονολογούνται από το 2003 ως το 2006, ενώ μία από αυτές αφορούσε εταιρία η οποία πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο που «έριξε» από την προεδρία της FIFA τον Σεπ Μπλάτερ. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ινφαντίνο είναι ενάντια στη διαφθορά και πέρυσι ήρθε στη χώρα μας επικεφαλής κλιμακίου (για λογαριασμό της UEFA) για το συγκεκριμένο θέμα με την ελληνική Πολιτεία. Επίσης, δήλωνε προτού εκλεχθεί πρόεδρος της FIFA ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην επαναληφθούν καταστάσεις ανάλογες με εκείνες του Μπλάτερ.

Το πρώτο «θύμα»: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας!

Οι αποκαλύψεις από τη διαρροή των αποκαλούμενων Εγγράφων του Παναμά βύθισαν σε πολιτική κρίση την Ισλανδία, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία τον κατηγορεί ότι επιτρέπει σε μια μικρή πλούσια ελίτ να φοροδιαφεύγει.

Το πρώτο «θύμα» της διαρροής ήταν ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, ο οποίος υπό την πίεση των διαδηλωτών16468352 ζήτησε αρχικά από τον πρόεδρο της χώρας να διαλύσει το Κοινοβούλιο και, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός του ότι παραιτείται από το αξίωμά του.

Τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλει άλλα δύο πρόσωπα, όχι όμως τόσο γνωστά. Ο ένας ήταν ο Γκονσάλο Ντελαβό, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Χιλή Διαφάνεια -μέλους της Διεθνούς Διαφάνειας που ασχολείται με την καταπολέμηση της διαφθοράς-, και ο δεύτερος ήταν ο Λάζλο Μπολντβάι, ένα τοπικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας.

Σε δύσκολη θέση, όχι όμως παρόμοια με αυτή του Γκουνλάουγκσον, βρίσκεται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ο πατέρας του Ιαν ήταν επικεφαλής ενός επενδυτικού ταμείου με έδρα τις Μπαχάμες, τα έσοδα του οποίου δεν φορολογούνταν στη Βρετανία. Ο ίδιος ο Κάμερον διέψευσε σήμερα ότι είναι ιδιοκτήτης οποιασδήποτε εξωχώριας εταιρίας ή επενδυτικού ταμείου.

Περίπου 30 γερμανικές τράπεζες και ο όμιλος Siemens στη λίστα!

«Πληρώνετε φόρους. Τι ανόητο εκ μέρους σας…» έγραφε σαρκαστικά στην ιστοσελίδα του «Der Spiegel» ο αρθρογράφος του περιοδικού Γιάκομπ Αουγκστάιν, στον απόηχο της διαρροής των εγγράφων του Παναμά, επισημαίνοντας ότι τα σκανδαλώδη Panama Papers δεν δείχνουν τίποτε περισσότερο εκτός από το πώς λειτουργεί πραγματικά ο καπιταλισμός.

Κάθε σκάνδαλο που σέβεται τον εαυτό του, όμως, φαίνεται ότι έχει και τον δικό του, Γερμανό πρωταγωνιστή. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρωταγωνιστής δεν είναι ένας.

Επιφανείς πελάτες

15952807Περίπου 30 γερμανικές τράπεζες, ανάμεσά τους η Deutsche Bank, η Commerzbank, η Dresdner Bank και η BayernLB, αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της νομικής εταιρίας Mossack Fonsecca προκειμένου να «εξυπηρετήσουν» τους πιο επιφανείς από τους πελάτες τους, δημιουργώντας για αυτούς περισσότερες από 1.200 offshore εταιρίες «βιτρίνες». Μόνο η Deutsche Bank έως το 2007 είχε σχέση με τουλάχιστον 400 τέτοιες εταιρίες.

Η εμπλοκή μεγάλων τραπεζών, βέβαια, στο σκάνδαλο δεν περιορίζεται στα «ασφυκτικά» γερμανικά σύνορα. Τόσο η Credit Suisse όσο και η HSBC φέρεται ότι παρείχαν ανάλογες υπηρεσίες σε πελάτες τους – αν και οι διοικήσεις τους με ανακοινώσεις τους αρνήθηκαν ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Από τον εξωτικό χορό των «προσφύγων της φοροδιαφυγής», δεν θα μπορούσε να λείπει η Siemens.

Η «Suddeutsche Zeitung» υποστηρίζει ότι στελέχη της εταιρίας αντιμετωπίζονταν ως «ειδικοί πελάτες» από τη Mossack Fonseca, καθώς ήταν, όπως αναφερόταν σε memo της εταιρίας, οι «κύριοι με τα πολλά λεφτά» που έπρεπε να τυγχάνουν «μέγιστης εχεμύθειας»!

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι οι δρόμοι του σκοτεινού σκανδάλου περνούν και από χώρες που δεν το βάζει ο νους. Χώρες όπως η Βόρειος Κορέα, από την οποία προέρχεται πελάτης της Mossack Fonseca, που φέρεται ότι είχε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ! Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα και η στάση της Κίνας απέναντι στο σκάνδαλο, καθώς το Πεκίνο, προκειμένου να μην μπαίνει ο λαός της χώρας στη διαδικασία να ψάχνει ποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αποφάσισε να λάβει μέτρα περιορισμού της δημοσίευσης στοιχείων στο διαδίκτυο!

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...