Κλωνοποίηση και για τα pets

Η Κίνα σχεδιάζει εργοστάσιο που θα «παράγει» γενετικά τροποποιημένα βοοειδή, άλογα κούρσας αλλά και κατοικίδια

Εργοστάσιο μαζικών κλωνοποιήσεων -βοοειδών, κατοικιδίων, ίσως και ανθρώπων στο μέλλον- σκοπεύει να ανοίξει η Κίνα έως το τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι η παραγωγή 1.000.000 βοοειδών ετησίως, με ορίζοντα το 2020, γενετικά τροποποιημένων σκυλιών, καθώς και αλόγων κούρσας. Κι όπως λένε οι αρμόδιοι, κάποια στιγμή μπορεί να έρθει η ώρα της κλωνοποίησης ανθρώπων.

Το φιλόδοξο, όσο και φουτουριστικό, σε ό,τι αφορά το απώτερο μέλλον, project δεν θα περιορίζεται στην παραγωγή βοοειδών, που στη συνέχεια θα καταλήγουν στο τραπέζι των καταναλωτών. Στις εγκαταστάσεις, που θα δημιουργηθούν στο λιμάνι Τιαντζίν, της βόρειας Κίνας, θα υλοποιούνται προγράμματα κάλυψης ειδικών αναγκών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν γενετικά τροποποιημένα σκυλιά, που θα «προσληφθούν» από την αστυνομία.

Κόστος 19.000.000 ευρώ

Θα έχουν ιδιαίτερες ικανότητες -μεγάλη αντοχή, για παράδειγμα- ώστε να μετέχουν σε επιχειρήσεις δίωξης κακοποιών, ενώ θα υπάρξει και παραγωγή αλόγων κούρσας, τροποποιημένων, ώστε να είναι βέβαιοι νικητές.

Το πρόγραμμα δημιουργίας του εργοστασίου και μαζικών κλωνοποιήσεων αποτελεί project κόστους 19.000.000 ευρώ του ομίλου Boyalife, σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρία Sooam Biotech Research Foundation. Ο Ξου Ξιάοτσουν (φωτό), διευθύνων σύμβουλος της Boyalife, υποστηρίζοντας τα σχέδια της εταιρίας του, λέει ότι όλα όσα προμηθευόμαστε από ένα σούπερ μάρκετ έχουν ωραία εμφάνιση, λάμψη και είναι σχεδόν στο ίδιο σχήμα. «Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα ζώα» σημειώνει, για να καταλήξει: «Με τη μονάδα κλωνοποίησης επιλέγουμε να κάνουμε το ίδιο (και στα ζώα)».

Σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη κλωνοποίηση, προς το παρόν το εργοστάσιο δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ο Ξιάοτσουν, ωστόσο, δεν κρύβει την πρόθεσή του αυτό να αλλάξει αργότερα, όταν οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να εξετάσουν την ιδέα της ανθρώπινης κλωνοποίησης. «Θέλουμε ο κόσμος να αντιληφθεί πως η κλωνοποίηση δεν είναι κάτι τρελό. Δεν είναι κάποιοι διαταραγμένοι επιστήμονες με άσπρες μπλούζες που κάνουν περίεργα πειράματα πίσω από κλειστές πόρτες» καταλήγει.

Κι ενώ το project ξεκίνησε προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του κινεζικού πληθυσμού σε κρέας, τελικά θα προσφέρεται και η δυνατότητα σε όποιον θέλει να κλωνοποιήσει το αγαπημένο του κατοικίδιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ