«Προστάτης» η εκσπερμάτιση 21 φορές τον μήνα

Το «21» είναι ο μαγικός αριθμός για την προστασία του προστάτη, καθώς οι άντρες που έχουν αυτόν τον αριθμό εκσπερματίσεων τον μήνα κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρκίνο αυτής της μορφής. Το συμπέρασμα ανήκει σε ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιοποίησαν σχετική επικαιροποιημένη μελέτη στην επιθεώρηση «European Urology».

Η έρευνα ξεκίνησε το 1992 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010, καταδεικνύοντας ότι οι συχνές εκσπερματίσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας εναντίον του καρκίνου του προστάτη. Η νέα έρευνα ενσωματώνει τα καινούργια στοιχεία που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, καταλήγοντας σε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα. Από το 2010 και ύστερα 3.839, από τους 31.925 εθελοντές που συμμετείχαν αρχικά στην έρευνα, νόσησαν από καρκίνο του προστάτη και οι 384 πέθαναν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν 21 εκσπερματίσεις τον μήνα κινδυνεύουν κατά μέσον όρο 20% λιγότερο να εμφανίσουν την πάθηση από εκείνους που έχουν από τέσσερις έως εφτά εκσπερματίσεις τον μήνα. Ειδικότερα, στους άντρες ηλικίας 40-49 ετών ο κίνδυνος ήταν μικρότερος κατά 22%, ενώ στις ηλικίες 20-29 ετών περιοριζόταν κατά 19%. «Τα νέα ευρήματα προσφέρουν πρόσθετες αποδείξεις για τον προστατευτικό ρόλο που παίζει η εκσπερμάτιση όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη» επισημαίνουν στην έρευνά τους οι επιστήμονες του Χάρβαρντ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ