Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σφαίρες, χημικά και ξύλο στην Ειδομένη!

Σκοπιανοί αστυνομικοί συγκρούστηκαν με μετανάστες που πήγαν να περάσουν τα σύνορα

Σκοπιανοί αστυνομικοί συγκρούστηκαν με μετανάστες που πήγαν να περάσουν τα σύνορα

Οι προτροπές των υποτιθέμενων «αλληλέγγυων», που τις προηγούμενες ημέρες πίεζαν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ξεσηκωθούν για να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια, είχαν ως αποτέλεσμα η f2 2505998Ειδομένη να μετατραπεί χθες σε πεδίο μάχης και να επικρατήσει χάος!

Θύματα της αρρωστημένης προπαγάνδας έπεσαν εκατοντάδες πρόσφυγες, που από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Η ένταση εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30, όταν μια πενταμελής αντιπροσωπία τους πήγε στον φράχτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας, ζητώντας να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα.

Φυσικά, δεν βρήκαν ανταπόκριση στο αίτημά τους και τότε περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράχτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί έκαναν αμέσως χρήση χημικών και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η περιοχή θύμιζε θέατρο πολεμικών συγκρούσεων! Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πετούσαν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς των Σκοπίων, έσπασαν σε πολλά σημεία τον φράχτη και αποπειράθηκαν να περάσουν τα σύνορα.

Ομως οι Σκοπιανοί απαντούσαν με σφαίρες από καουτσούκ, χημικά και κροτίδες κρότου-λάμψης, ενώ ταυτόχρονα δεν δίσταζαν να χτυπούν στο… ψαχνό! Συνολικά 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, οι 200 από αυτούς με αναπνευστικά προβλήματα.

Το μέγεθος της προπαγάνδας των «αλληλέγγυων» αποκαλύφθηκε το Σάββατο, όταν οι Ελληνες αστυνομικοί ανακάλυψαν και πάλι σημειώματα γραμμένα στα αραβικά, τα οποία καλούσαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα το πρωί της Κυριακής!

«Η δράση των υποτιθέμενων “αλληλέγγυων” είναι ανεξέλεγκτη. Εχουν έρθει από όλη την Ευρώπη. Τους ενδιαφέρει να δημιουργήσουν χάος και όχι αν θα υπάρξουν θύματα!» κατήγγειλε μια εθελόντρια.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Ειδομένης έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς βλέπουν ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

«Πολλοί κάτοικοι λένε ότι στο τέλος θα πάρουν τα όπλα!» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιονίας Κώστας Νεμετζής που κατήγγειλε παράλληλα ότι κουμάντο στην Ειδομένη κάνουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου!

Λέσβος: Γάμος Σύρων στο καταυλισμό

sdfdfs

Ενα ζευγάρι Σύρων προσφύγων, που γνωρίστηκαν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και αγαπήθηκαν, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στον προσφυγικό καταυλισμό του παλιού αεροδρομίου της Μυτιλήνης, δίνοντας νότα αισιοδοξίας σε όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Ο γάμος του κουρδικής καταγωγής Νουρ και της αραβικής καταγωγής Λίντα από τη Συρία (φωτό) ήταν ο πρώτος μεταξύ προσφύγων που φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στον καταυλισμό και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Ετσι, έδωσαν όρκους αιώνιας αγάπης ενώπιον Ελλήνων και ομοεθνών φίλων τους μέσα σε μία από τις σκηνές του κέντρου φιλοξενίας, ενώ στο πλευρό των νεονύμφων στάθηκαν και οι εθελοντές.

Ο στολισμός και τα τραγούδια για τη γαμήλια τελετή χάραξαν χαμόγελα στα σκυθρωπά πρόσωπα όσων βρίσκονται εκεί χωρίς να ξέρουν τι επιφυλάσσει το αύριο. Από το γλέντι δεν έλειπαν η σαμπάνια και η γαμήλια τούρτα, με τους παρευρισκομένους να εύχονται στο ζευγάρι «βίον ανθόσπαρτον» μακριά από τις φλόγες του πολέμου.


{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...