Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ποιοι «εξαφάνισαν» τον 21χρονο μουσικό!

Ο ρόλος του κολλητού του Βαζακόπουλου! Στον εισαγγελέα έπειτα από 20 μήνες η δικογραφία για να ασκηθούν διώξεις • Ο βασικός ύποπτος ταξιδεύει πολύ συχνά από το νησί στη Βουλγαρία

Επειτα από έρευνες που κράτησαν 20 ολόκληρους μήνες, παίρνει επιτέλους τον δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση-θρίλερ με την εξαφάνιση του 21χρονου μουσικού Τάκη Βαζακόπουλου από τη Σαντορίνη. Οι αρχικές ενδείξεις που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μετατράπηκαν σε αποδείξεις και η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα Νάξου, που αναμένεται να ασκήσει διώξεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ 

Ολο αυτό το διάστημα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, που θυμίζει έντονα αυτή του μικρού Αλεξ στη Βέροια, έπαιξε η δημοσιογραφική έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη. Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» βοήθησε να βρεθούν σημαντικά στοιχεία αλλά και μάρτυρες-κλειδιά για τον άτυχο νέο, του οποίου ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος.

Τα ίχνη του Τάκη Βαζακόπουλου χάθηκαν το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου του 2014. Τρεις μήνες μετά ένας κολλητός του ομολόγησε ότι τον έχει σκοτώσει. Ομως, στη συνέχεια τα πήρε όλα πίσω, καθώς διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο ίχνος του νεαρού μουσικού της Φιλαρμονικής.

eqwerfwef 2Το αποτέλεσμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος και να παραμένει έως σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα των 20 μηνών ο άνθρωπος ο οποίος αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία του Τάκη πηγαινοέρχεται συχνά στη Βουλγαρία, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίος.

«Παιδιά, βάλτε τα δυνατά σας. Κάντε ό,τι μπορείτε για να τον βρούμε, αλλιώς δεν θα ησυχάσω. Δεν ξέρω πού θα κοιμηθώ απόψε, αλλά τουλάχιστον να κοιμηθώ ήρεμος. Εχω να κλείσω μάτι τρεις μήνες, από τη μέρα που έγινε αυτό με τον φίλο μου!» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε κατά την αρχική ομολογία του για το έγκλημα ο φίλος του Τάκη, υποδεικνύοντας παράλληλα ως χώρο ταφής του άτυχου νεαρού το τρίτο επίπεδο της χωματερής του νησιού.

Εστησε σκηνικό αυτοκτονίας

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχθηκε ότι για να παραπλανήσει τις Αρχές είχε προνοήσει να στήσει ακόμη και σκηνικό αυτοκτονίας του Τάκη Βαζακόπουλου στην καλντέρα! Οταν, όμως, διαπίστωσε ότι ο όγκος των σκουπιδιών στη χωματερή ήταν τεράστιος και ήταν αδύνατον να εντοπιστεί εύκολα το πτώμα, άλλαξε τακτική και άρχισε να δείχνει διαφορετικά σημεία στη Σαντορίνη, όπου δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Αμέσως μετά πήρε πίσω την ομολογία του και έτσι οι αστυνομικοί δεν είχαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Μια μαρτυρία που δόθηκε αρχικά στο «Φως στο τούνελ» και εν συνεχεία στην Αστυνομία θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Τη νύχτα της 7ης Αυγούστου ο Τάκης κατέληξε μαζί με παρέα στο σπίτι του φίλου του που θεωρείται ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση και έστησαν ένα μικρό πάρτι με δυνατή μουσική. Κάποια στιγμή ακούστηκαν έντονες φωνές από το σπίτι, η πόρτα άνοιξε και ο Τάκης βγήκε τρέχοντας κυνηγημένος από συγκεκριμένα άτομα. Ακούστηκαν μπουκάλια να σπάζουν, κραυγές πόνου του παιδιού και στη συνέχεια ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα!

«Μετανιώνω γι’ αυτό που συνέβη στον φίλο μου. Μακάρι να το είχα αναφέρει απ’ την πρώτη ημέρα…» φέρεται ότι είπε ο μάρτυρας στους αστυνομικούς. Τη μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνει και μία δεύτερη, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο βράδυ στο ίδιο σημείο τάραξε τη συνήθη ηρεμία της νύχτας το έντονο γάβγισμα σκύλων. Εκτιμάται ότι, για να συμβεί αυτό, είχε προηγηθεί κάτι ανησυχητικό.

Ο εισαγγελέας Νάξου έχει πλέον στα χέρια του την ογκωδέστατη δικογραφία (ξεπερνάει τις 1.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες για το τι μπορεί να έχει συμβεί στον Τάκη Βαζακόπουλο. Εκείνος θα κρίνει εάν τα στοιχεία είναι ικανά ώστε να προχωρήσει η υπόθεση και να ασκηθούν διώξεις.

eqwerfwef 1«Αυτός είναι ελεύθερος κι εγώ ψάχνω τον γιο μου»

Εκτός από την αγωνία της για την τύχη του Τάκη, η μητέρα του αγνοούμενου μουσικού Μαρία Δαμασκηνού κινδύνευσε τους τελευταίους μήνες να χάσει και το δεύτερο παιδί της, τον Αλέκο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα! Ομως, βρήκε τη δύναμη να σταθεί ξανά στα πόδια της, να στηρίξει και να βοηθήσει τον μεγάλο της γιο και ταυτόχρονα να συνεχίσει να ελπίζει ότι κάποιος, κάποια στιγμή θα μπορέσει να της δώσει τις απαντήσεις που αναζητά για την τύχη του Τάκη. Τα λόγια της είναι συγκλονιστικά:

«Τον βλέπω συνεχώς στον ύπνο μου. Μου απλώνει τα χέρια και μου λέει: “Μάνα, πάρε με”… Με παρακαλάει να τον πάρω στο σπίτι μας. Είναι άλλοτε στη θάλασσα, άλλοτε σε σπηλιά… Περιμένω. Μόνο αυτό μπορώ να κάνω. Περιμένω και ελπίζω κάποιος να μου πει κάτι για τον Παναγιώτη μου» είναι τα λόγια της μάνας, που πολύ συχνά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο στον δρόμο με τον βασικό ύποπτο της εξαφάνισης του παιδιού της και δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να μάθει τελικά τι του συνέβη.

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Δεν ξέρω έως πότε, όμως προσπαθώ. Αφού ομολόγησε ο φίλος του, δίνοντας και λεπτομέρειες, γιατί αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος και εγώ να μην ξέρω πού βρίσκεται ο Τάκης μου;» αναρωτιέται η Μαρία Δαμασκηνού.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...