Δίαιτα με κόκκινο κρασί, τυριά αλλά και σοκολάτα

Στην απενοχοποίηση της σοκολάτας προχωρά καθηγητής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, συμβουλεύοντας όσους θέλουν να αδυνατίσουν να μην αποφεύγουν την κατανάλωσή της.

Στην απενοχοποίηση της σοκολάτας προχωρά καθηγητής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, συμβουλεύοντας όσους θέλουν να αδυνατίσουν να μην αποφεύγουν την κατανάλωσή της. «Απολαύστε τη σοκολάτα, τα τυριά και το κόκκινο κρασί όσο κάνετε δίαιτα» κάλεσε το κοινό που συμμετείχε σε διάλεξη που έδωσε στο κολέγιο.

Η θεωρία του Τιμ Σπέκτορ βασίζεται στη μελέτη της επίδρασης διαφορετικών ειδών διατροφής στο βάρος διδύμων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει στο βιβλίο «Ο μύθος της δίαιτας: Η πραγματική επιστήμη πίσω από ό,τι τρώμε». Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι αυτό που μετρά περισσότερο στην απώλεια κιλών δεν είναι οι θερμίδες, αλλά ο αριθμός των διαφορετικών βακτηρίων που υπάρχουν στο έντερο.

«Ποικιλία καλών βακτηρίων»

«Οσο πιο πολλές τροφές διαφορετικού τύπου τρώμε τόσο μεγαλύτερη ποικιλία καλών βακτηρίων θα έχουμε στο έντερό μας» εξηγεί, προσθέτοντας ότι αυτό βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους και τη βελτίωση της υγείας.

Η σοκολάτα, τα τυριά και το κόκκινο κρασί, υποστηρίζει ο Σπέκτορ, περιέχουν μεγάλη ποικιλία ωφέλιμων βακτηρίων, αλλά και ουσίες που βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα καλά βακτήρια του εντέρου να αναπτυχθούν. Θετική επίδραση έχουν επίσης το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο, προσθέτει. Αντίθετα, το πρόχειρο φαγητό, που σερβίρεται στα fast foods, καταστρέφει τα καλά βακτήρια, διότι είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ