Θεραπεία- εξπρές για κυτταρίτιδα

Επέμβαση διάρκειας μίας ώρας υπόσχεται, με τη χρήση μιας λεπτής λεπίδας, άμεσα αποτελέσματα για όσες πληρώσουν 3.500 ευρώ

Επέμβαση διάρκειας μίας ώρας υπόσχεται, με τη χρήση μιας λεπτής λεπίδας, άμεσα αποτελέσματα για όσες πληρώσουν 3.500 ευρώ

Επεμβατική θεραπεία που διαρκεί μόλις μία ώρα υπόσχεται αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και μάλιστα με αποτέλεσμα μακράς πνοής. Η θεραπεία Cellfina προβλέπει τη χρήση ενός οργάνου που λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα, αφού ρουφάει την επιδερμίδα στο σημείο όπου πρέπει να γίνει η εφαρμογή.

Στη συνέχεια μια λεπτή λεπίδα μπαίνει οριζόντια κάτω από το δέρμα για να αποκόψει το σημείο της επιδερμίδας που έχει προηγουμένως αναρροφηθεί από τους συνδετικούς ιστούς που τη στηρίζουν.

Οσο βασανιστικό κι αν ακούγεται, οι χειρουργοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου οδυνηρό, δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου χρόνο ανάπαυσης και δεν αφήνει σημάδια, επειδή η διάμετρος της λεπίδας είναι όση αυτή της βελόνας. Επίσης είναι η πρώτη θεραπεία που τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές, δείχνουν να έχουν διάρκεια, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Ετήσια Συνάντηση Αισθητικής της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικής Χειρουργικής στο Λας Βέγκας.

Ερευνα σε 55 ασθενείς

Σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τον κατασκευαστή της συσκευής Merz Aesthetics, η οποία έγινε σε 55 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε μόνο μία θεραπεία με το σύστημα Cellfina, το 93% έκανε λόγο για μεγάλη ικανοποίηση ύστερα από τρία χρόνια, ενώ το 91% είχε βελτίωση δύο ή και πλέον βαθμών σε επίπεδο εμφάνισης στην εξάβαθμη κλίμακα. Τυχόν μώλωπες και οίδημα εξαφανίστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες, χωρίς την ανάγκη περαιτέρω θεραπείας, ωστόσο τα μικροσκοπικά σημάδια από τη βελόνα μπορούσαν να είναι ορατά περίπου για τρεις μήνες.

Η μέθοδος έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, όπως επίσης και από τον αντίστοιχο βρετανικό. Το κόστος της δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο αμερικανικές κλινικές χρεώνουν τώρα περί τα 4.000 δολάρια (3.500 ευρώ) κατά μέσο όρο. Ο συνήθης αριθμός κοιλοτήτων της όψης φλοιού πορτοκαλιού που αντιμετωπίζεται ανά συνεδρία είναι περίπου 20, ωστόσο υπάρχουν ασθενείς στις οποίες έγινε η θεραπεία σε 60 κοιλότητες. Σε βαριές περιπτώσεις η χρέωση ανεβαίνει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ