Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ταξίδι σε άλλο ηλιακό σύστημα!

Χόκινγκ, Μίλνερ και Ζάκερμπεργκ θα στείλουν μικροσκοπικό ρομποτικό σκάφος που σε 30 χρόνια θα συλλέξει πληροφορίες για νέο ηλιακό σύστημα

Χόκινγκ, Μίλνερ και Ζάκερμπεργκ θα στείλουν μικροσκοπικό ρομποτικό σκάφος που σε 30 χρόνια θα συλλέξει πληροφορίες για νέο ηλιακό σύστημα

Τα ταξίδια σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα θα μπορούσαν να γίνουν εφικτά έπειτα από μία γενιά, όπως πιστεύει ο Στίβεν Χόκινγκ. Ο κορυφαίος σύγχρονος επιστήμονας της ανθρωπότητας ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ρώσο μεγιστάνα Γιούρι Μίλνερ και τον ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τη δημιουργία πρωτοποριακού διαστημικού σκάφους, το οποίο θα είναι ικανό να κάνει διαστρικά ταξίδια.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στόχος του προγράμματος «Breakthrough Starshot», που έχει προϋπολογισμό 88.450.000 ευρώ, είναι η αποστολή ενός μικροσκοπικού ρομποτικού σκάφους -όχι μεγαλύτερου από ένα μικροτσίπ- στο κοντινότερο σε εμάς ηλιακό σύστημα. Πρόκειται για το Αλφα του Κενταύρου, όπου οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι υπάρχει αξιοσημείωτη πιθανότητα να εντοπιστεί πλανήτης παρόμοιος με τη Γη. Με τη σημερινή τεχνολογία ένα διαστημόπλοιο θα χρειαζόταν 30.000 χρόνια για να φτάσει στον προορισμό του, όμως το μίνι σκάφος θα μπορεί να την καλύψει σε μόλις 30 χρόνια. Θα είναι εφοδιασμένο με κάμερα, αισθητήρες και όργανα για την αποστολή στη Γη των στοιχείων που θα συλλέξει. Επίσης, θα διαθέτει «ηλιακό πανί», το οποίο θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του.

Σε πρώτη φάση, θα τεθούν αρκετά μίνι διαστημόπλοια σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ακολούθως, μεγάλος αριθμός από λέιζερ θα στοχεύσουν τα «ηλιακά πανιά» τους, ώστε να τους δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να εκτοξευτούν προς το Αλφα του Κενταύρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, τα μίνι διαστημικά σκάφη θα φτάσουν το 20% της ταχύτητας του φωτός.

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες και όσες συμβούν μελλοντικά θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατό το ταξίδι έπειτα από μία γενιά» δήλωσε ο Στίβεν Χόκινγκ.
Την ίδια ώρα πειράματα για τη δημιουργία πρωτότυπου διαστημόπλοιου, που θα κινείται με πρωτόνια από τον Ηλιο, ξεκίνησε η NASA. Στόχος της είναι να φτάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος μας μόλις σε 10 χρόνια, αντί για 30 που χρειάζονται με την τεχνολογία που διαθέτουμε στις ημέρες μας. Το διαστημόπλοιο θα φέρει 10 με 20 ηλεκτρικά φορτισμένα καλώδια από αλουμίνιο, με πάχος ενός χιλιοστού και μήκος περίπου 20 χλμ. Θα απλώνονται γύρω του ακτινωτά σχηματίζοντας κύκλο εμβαδού 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο κύκλος θα απωθεί τα πρωτόνια που φτάνουν σε αυτόν μέσω του ηλιακού ανέμου, για να αποκτά ώθηση το διαστημόπλοιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...