Μήνας του αυνανισμού ο Μάιος στις ΗΠΑ

Την άνοιξη όλα στη φύση ζευγαρώνουν. Επειδή, όμως, στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν φαίνεται να κάνουν το ίδιο με την ευκολία που το κάνουν οι πεταλουδίτσες, ο Μάιος έχει κηρυχθεί στις ΗΠΑ -αλλά και διεθνώς- Μήνας Αυτοϊκανοποίησης.

Την άνοιξη όλα στη φύση ζευγαρώνουν. Επειδή, όμως, στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν φαίνεται να κάνουν το ίδιο με την ευκολία που το κάνουν οι πεταλουδίτσες, ο Μάιος έχει κηρυχθεί στις ΗΠΑ -αλλά και διεθνώς- Μήνας Αυτοϊκανοποίησης. Ναι, καλά διαβάσατε.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για «θεσμό» που ξεκίνησε το 1995, όταν η εταιρία σεξουαλικών βοηθημάτων Good Vibrations επέλεξε μια μέρα του Μαΐου για να τιμήσει τη χειρουργό Τζόισλιν Ελντερς, που απολύθηκε από την κυβέρνηση Μπιλ Κλίντον επειδή είχε προτείνει η αυτοϊκανοποίηση να γίνει κομμάτι των εγκύκλιων σπουδών στα πανεπιστήμια. Επειδή, δε, η χώρα είναι η κοιτίδα των βιβλίων αυτοβοήθειας, δεν θα μπορούσε να μην έχει κυκλοφορήσει επ’ ευκαιρία του μήνα αυτού ένας οδηγός για άρτιο αυνανισμό που καταλήγει οργασμό.

Οι ειδικοί επί του θέματος Ian Kerner και Emily Morse έδωσαν στο περιοδικό «Women’s Health» σαφείς οδηγίες για τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, που ξεκινούν από την ανάγκη χρήσης λιπαντικής ουσίας αλλά και της εμπλοκής του στήθους στη διαδικασία. Τονίζουν την πρακτική αξία των σεξουαλικών βοηθημάτων, που «δίνουν οργασμό στον οργασμό», ενώ προτείνουν και τη χρήση δύο βοηθημάτων μαζί…

Ιεροτελεστία

Υπάρχουν, όμως, και κάποια λιγότερο διασκεδαστικά στάδια της ιεροτελεστίας: Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη ο χώρος όπου μια γυναίκα ασχολείται με τον εαυτό της να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. «Είναι δύσκολο να νιώσεις σέξι, αν το δωμάτιο είναι πνιγμένο στα άπλυτα ολόκληρου μήνα και στα κουτιά από το κινεζικό που παρήγγειλες χθες» σχολιάζουν.

Για να μπει δε σε λειτουργία μια πολύ ερωτογενής ζώνη της γυναίκας, που είναι το μυαλό, οι ειδικοί προτείνουν ερεθίσματα, ανάμεσα στα οποία -εκτός από το πορνό- μπορεί να είναι και η ερωτική λογοτεχνία. Καταλήγοντας παροτρύνουν τις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται πιο συχνά, αφού ο αυνανισμός «μπορεί να είναι καλύτερος και από το σεξ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ