Με gay γονίδια ο μισός πληθυσμός!

Ερευνητής υποστηρίζει ότι το 1/2 των κατοίκων της Γης έχουν την ομοφυλοφιλία στο αίμα τους και στη συνέχεια την κληροδοτούν στα παιδιά τους

Οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη έχουν την γκέι πλευρά τους, καθώς φέρουν γονίδια που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία.

Αυτό ισχυρίζεται ερευνητής πανεπιστημίου της Γεωργίας, ο οποίος δημοσίευσε σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Sexual Behaviour».

Ο Γκιόργκι Καλάτζε του Ilia State University της Τιφλίδας θέλησε να δώσει απάντηση στο ερώτημα της σταθερότητας του ποσοστού όσων δηλώνουν γκέι στο σύνολο του πληθυσμού. Βάση της έρευνάς του αποτέλεσε η άποψη ότι ένα ποσοστό της ομοφυλοφιλίας οφείλεται σε γονίδια που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, οπότε αποφάσισε να εξετάσει το θέμα από την οπτική γωνία της εξέλιξης των ειδών. Για αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησε υπολογιστικό μοντέλο, με στόχο να προσδιορίσει με ποιον τρόπο τα γκέι γονίδια επηρεάζουν τα ποσοστά ομοφυλοφιλίας σε διαφορετικές κουλτούρες κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.

Διαπίστωσε ότι τα ποσοστά των γκέι ατόμων παραμένουν σταθερά, παρόλο που οι γκέι άντρες δεν έχουν την τάση να γίνουν γονείς, καθώς αποκτούν πέντε φορές λιγότερα παιδιά από τους ετεροφυλόφιλους. Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ισχυρίζεται ο Καλάτζε, ο μισός πληθυσμός των ετεροφυλόφιλων αντρών και πάνω από τον μισό πληθυσμό των ετεροφυλόφιλων γυναικών θα πρέπει να φέρουν τα γονίδια που προδιαθέτουν για την ομοφυλοφιλία.

Κριτικές

«Οι άντρες που έχουν αυτά τα γονίδια δεν είναι πάντα ομοφυλόφιλοι» εξηγεί ο ερευνητής, προσθέτοντας ότι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες με τα γκέι γονίδια, όταν κάνουν οικογένεια, τα περνούν στα παιδιά τους. Αναφέρει δε ότι όσο περισσότερα κάνουν τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να αποκτήσουν ομοφυλόφιλο παιδί. Οσον αφορά τις γυναίκες, ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι συνήθως οι αδελφές των ομοφυλόφιλων αντρών έχουν την τάση να αποκτήσουν πολλά παιδιά, οπότε στατιστικά κάποια από αυτά περνούν τα γκέι γονίδια στις επόμενες γενιές.

Η έρευνα του Γκιόργκι Καλάτζε δέχτηκε κριτικές, καθώς βασίστηκε στην παραδοχή ότι η ομοφυλοφιλία θα πρέπει να έχει γενετική βάση, δηλαδή δεν έλαβε υπόψη το ενδεχόμενο της επίκτητης ροπής σε αυτή τη σεξουαλική επιλογή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ