Οι πρωταγωνιστές του κόμικς, «Μυθοναύτες» (δια χειρός Γ. Ρουμπούλια) κυνηγούν το 1830 τέρατα με τη βοήθεια του Καποδίστρια
Η απάντηση στον Superman, στον Batman, στον Spiderman και στη Wonder Woman είναι οι… Μυθοναύτες! Οι Ελληνες σούπερ ήρωες φορούν… φουστανέλες, κρατούν καριοφίλια και κυνηγούν τέρατα με τη βοήθεια του Ιωάννη Καποδίστρια, πίσω στο 1830!
AΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ
Ο Γιάννης Ρουμπούλιας, γνωστός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας «Ο Αδάμαστος, τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα», που βασιζόταν και πάλι σε δικά του σχέδια, δημιούργησε μαζί με τους Δημήτρη Σαββαΐδη (είχε την ιδέα) και Φώτη Καλιάλη (έβαλε το χρώμα στο κόμικς) μια περιπέτεια που διαδραματίζεται στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος του 1830.
Οι Μυθοναύτες είναι μια επίλεκτη ομάδα… κυνηγών τεράτων, που απαρτίζεται από τον πρώην αρματολό και πρωτοπαλίκαρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Γιάννη Θυμιούλα -γνωστό και ως Θεριό-, τον Ελληνογάλλο λόγιο κι εφευρέτη Μπελμόν Ροδαφηνό, την Τσιγγάνα μάγισσα από τη Σμύρνη Μελτέμ Γιαγκίνα και την αρχηγό τους, την Καπετάνισσα Δημονίκη Αρναούτα, πάλαι ποτέ προστατευόμενη της Μπουμπουλίνας. Αποστολή της ομάδας είναι να κυνηγήσουν και να «καθαρίσουν» τη νέα χώρα από τα μυθικά πλάσματα που επιβιώνουν ανά τους αιώνες στον ελλαδικό χώρο, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του κυβερνήτη Καποδίστρια.
Η ιστορία περιέχει στοιχεία που «παντρεύουν» τη φαντασία των μύθων με την τεχνολογία steampunk, αλλά και με μια διαφορετική εκδοχή των ιστορικών γεγονότων της εποχής.
Η επίσημη πρώτη του κόμικς θα γίνει στο Comicdom Con Athens, που αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει ως την Κυριακή στην Ελληνοαμερικανική Ενωση και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
