Ο «έξυπνος» καθρέφτης

Σκανάρει το σώμα, δημιουργεί ακριβές ομοίωμα και στέλνει τα στοιχεία (βάρος, λίπος, ποσοστό μυϊκής μάζας) ασύρματα στο κινητό τηλέφωνο ή tablet

Σκανάρει το σώμα, δημιουργεί ακριβές ομοίωμα και στέλνει τα στοιχεία (βάρος, λίπος, ποσοστό μυϊκής μάζας) ασύρματα στο κινητό τηλέφωνο ή tablet

Ποιος εφιάλτης της ζυγαριάς; Πλέον υπάρχουν και χειρότερα, καθώς «έξυπνος» καθρέφτης αναλαμβάνει να δείξει συνολικά τη «γυμνή» αλήθεια σε όποιον θέλει να χάσει κιλά, αναδεικνύοντας και την παραμικρή ατέλεια στο σώμα του, η οποία χρειάζεται βελτίωση.

Το Naked 3D Fitness Tracker είναι ένας ολόσωμος καθρέφτης που συγκεντρώνει στοιχεία για πολλές παραμέτρους του σώματος το οποίο στέκεται μπροστά του σχετικά με τις αλλαγές στη σιλουέτα. Ο χρήστης δεν έχει παρά να ανέβει γυμνός πάνω σε περιστρεφόμενη πλάκα που τοποθετείται μπροστά του. Τότε ο καθρέφτης σκανάρει το σώμα από κάθε δυνατή γωνία συγκεντρώνοντας στοιχεία, όπως το βάρος, το σχήμα του σώματος, οι διαστάσεις του, το ποσοστό λίπους και το ποσοστό μυϊκής μάζας.

Το σκανάρισμα διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και τα δεδομένα που συλλέγει είναι τόσο λεπτομερή που μπορεί να δημιουργήσει το ακριβές ομοίωμα του σώματος. Για να συμβεί αυτό στέλνει ασύρματα τα στοιχεία σε κινητό τηλέφωνο ή tablet, όπου τα επεξεργάζεται ειδική εφαρμογή δημιουργώντας το ομοίωμα.

Θερμικός χάρτης

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον θερμικό χάρτη του σώματος, έτσι ώστε να προβάλλει τις μεταβολές στις οποίες υπόκειται κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα για να αναδείξει τα σημεία του σώματος στα οποία έχει καταγραφεί απώλεια λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας, και αντίστροφα. Ετσι ο χρήστης μπορεί να καταγράψει τις συνέπειες που έχει στο σώμα του η δίαιτα ύστερα από λίγες ημέρες, μια εβδομάδα ή μήνες.

Δημιουργοί του «έξυπνου» καθρέφτη είναι οι ερευνητές της Start-up εταιρίας Naked Labs και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει όσους θέλουν να αδυνατίσουν, καθώς θα αναδεικνύει την πρόοδο που θα σημειώνει το σώμα τους. «Αυτό θα τους δώσει ισχυρό κίνητρο να επιτύχουν τον στόχο τους» επισημαίνουν. Η εταιρία δέχεται προπαραγγελίες για τον Naked 3D Fitness Tracker στην ιστοσελίδα της προς 442 ευρώ και υπολογίζεται ότι οι παραδόσεις του προϊόντος στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2017.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ