Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς

Ενταση στην Ειδομένη και ανακατάληψη της γραμμής του ΟΣΕ από μετανάστες

Ενταση στην Ειδομένη και ανακατάληψη της γραμμής του ΟΣΕ από μετανάστες

Νέος κύκλος έντασης άνοιξε χθες το μεσημέρι στην Ειδομένη μετά την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής (μόλις 20 λεπτά αφότου είχε ανοίξει) και ιδίως μετά τον τραυματισμό ενός 40χρονου Σύρου.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 40χρονος παρασύρθηκε από όχημα της Αστυνομίας, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έπεσε από σκαλωσιά μπροστά στο περιπολικό. Αμέσως μετά το περιστατικό, πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και επικράτησε ένταση, καθώς φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πέταξαν και πέτρες, προκαλώντας ζημιές στο βαν της Αστυνομίας.

fffffffd

Νωρίτερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους πρόσφυγες που είχαν στήσει εδώ και έναν μήνα σκηνές στη σιδηροδρομική γραμμή και περίπου 20 λεπτά μετά την αστυνομική επιχείρηση, πήγαν και έστησαν και πάλι τα αντίσκηνα! Χθες αναμενόταν και ειδικό κλιμάκιο του ΟΣΕ στο σημείο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν η γραμμή είναι λειτουργική. Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή έχει να λειτουργήσει 30 ημέρες και όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο εγχώριοι επιχειρηματίες και φορείς έχουν εκφράσει την απόγνωσή τους για την κατάσταση, ζητώντας άμεση επέμβαση.

Οι «αλληλέγγυοι»

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε και στον Πειραιά κατά την απομάκρυνση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς ομάδα «αλληλέγγυων» προσπάθησε να εμποδίσει τη διαδικασία αφού, όπως έλεγαν, διαφωνούσαν με τις οδηγίες του Λιμενικού! Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Πάντως, συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και μόνο χθες μετακινήθηκαν περισσότερα από 400 άτομα. Στόχος των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας είναι η άμεση μεταφορά στο χωρητικότητας 2.500 ατόμων κέντρο τουλάχιστον 1.000 προσφύγων.

Πρόσφυγες στα Ζαγοροχώρια

Από την… κόλαση της Ειδομένης βρέθηκαν στα Ζαγοροχώρια περίπου 70 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο νέο κέντρο φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, τα 70 άτομα, στην πλειονότητά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης στη μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, με τον δήμαρχο της περιοχής Βασίλη Σπύρου να δηλώνει ότι οι τοπικές Αρχές θα είναι δίπλα στους φιλοξενούμενους για όσο διάστημα χρειαστεί. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 11 πρόσφυγες αποχώρησαν οικειοθελώς καθώς, όπως είπαν, το κέντρο βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο. Οι περισσότεροι, όμως, ικανοποιήθηκαν με τις δομές του και χαρακτήρισαν το περιβάλλον φιλόξενο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...