Αύξηση (30%) αυτοκτονιών στα χρόνια των Μνημονίων!

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και η εφαρμογή των Μνημονίων προκάλεσαν αύξηση 30% στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, ενώ θραύση κάνουν και τα περιστατικά κατάθλιψης και έντονου άγχους!

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και η εφαρμογή των Μνημονίων προκάλεσαν αύξηση 30% στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, ενώ θραύση κάνουν και τα περιστατικά κατάθλιψης και έντονου άγχους! Τα ανησυχητικά στοιχεία αναδείχθηκαν στο 24ο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας (ΕΨΕ), που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 συνέδρων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΨΕ Δημήτρης Πλουμπίδης ανέφερε ότι αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα από το 2011 και αφορά περισσότερο τις μέσες ηλικίες, δηλαδή αυτούς που επλήγησαν σφοδρότερα από την οικονομική κρίση.

Στο χαμηλότερο επίπεδο της Ευρώπης

Σε ό,τι αφορά την κατανομή μεταξύ των φύλων, από τα στοιχεία προκύπτει ότι σε κάθε γυναίκα αυτόχειρα αντιστοιχούν επτά άνδρες! Πάντως ο κ. Πλουμπίδης επισημαίνει ότι, παρά την εντυπωσιακή αύξηση, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα παραμένουν στο χαμηλότερο επίπεδο της Ευρώπης!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΨΕ, σε αρκετές από τις παρεμβάσεις του συνεδρίου φάνηκε και η μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης και έντονου άγχους στον πληθυσμό, η οποία, ειδικά μετά το 2010, συνδέεται με οικονομικές δυσκολίες και εργασιακή ανασφάλεια. Παράλληλα, πολλοί πάσχοντες αδυνατούν να πληρώσουν ιδιώτη ψυχολόγο ή ψυχίατρο, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του αριθμού των αιτημάτων στις υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, κυρίως για θέματα κατάθλιψης και άγχους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ