Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

«Κολύμπι» στα 4.260 μέτρα από τη Γη

Η ανεπανάληπτη εμπειρία της ελεύθερης πτώσης με «οδηγό» το Skydive Athens

Η ανεπανάληπτη εμπειρία της ελεύθερης πτώσης με «οδηγό» το Skydive Athensf6 15

Εκρηξη αδρεναλίνης σε συνδυασμό με μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής υπόσχεται στους φανατικούς λάτρεις των extreme sports η νέα «μόδα» της ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφος. Το skydiving, που προσφέρει έντονες στιγμές σε μεγάλα ύψη σε όσους το δοκιμάσουν, αποκτά όλο και πιο πολλούς
 υποστηρικτές.

AΠΟ ΤΗ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Ο Αναστάσης Σιδέρης, που διαθέτει εμπειρία και γνώσεις στο skydiving από το εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει και στην Ελλάδα ένα πρότυπο κέντρο αλεξιπτωτισμού, μιας και οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας είναι ιδανικές για κάτι τέτοιο. Ετσι, μέσα σε λίγους μήνες άρχισε να λειτουργεί το Skydive Athens και να προσελκύει τόσο όσους αγαπούν τα extreme sports όσο και εκείνους που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν το συγκλονιστικό «κολύμπι» στον αέρα.

f2 14Μαζί με τον εκπαιδευτή

«Η εμπειρία της ελεύθερης πτώσης είναι μοναδική και η αίσθηση που αφήνει δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, παρά μόνο δοκιμάζοντάς το…» είναι τα λόγια όσων το επιχείρησαν για πρώτη φορά και σίγουρα θα το επαναλάβουν!
Το Skydive Athens βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την Αθήνα, στον δρόμο για Παρνασσό, αμέσως μετά την έξοδο προς το Κάστρο Θηβών. Αποτελεί τη μοναδική λέσχη ελεύθερης πτώσης στην Ελλάδα η οποία χρησιμοποιεί αεροσκάφος turboprop, που φτάνει στο ύψος των 14.000 ποδιών (4.260 μέτρα) σε μόλις 15 λεπτά!

f3 12
Ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσει κάποιος το skydiving είναι το άλμα tandem, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιχειρήσει να βιώσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης χωρίς να είναι απαραίτητη η εκπαίδευση. Κι αυτό γιατί δένεται μαζί με τον εκπαιδευτή, ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει τα πάντα, ώστε τόσο η πτώση όσο και η προσγείωση να είναι απόλυτα ασφαλείς. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε από ψηλά τη θέα και, φυσικά, τη μοναδική εμπειρία της ελεύθερης πτώσης.

f5 24Από τη στιγμή που το skydiving θα σας κερδίσει και θα θελήσετε να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε τη βασική εκπαίδευση για να μπορέσετε να κάνετε μόνοι σας ελεύθερη πτώση, δηλαδή να γίνετε ένας αυτόνομος skydiver.

Στην ουσία πρόκειται για το πρόγραμμα AFF (Accelerated Free Fall), το οποίο αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη, σύγχρονη, γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης στο skydiving. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει επτά άλματα ελεύθερης πτώση, στα οποία ο μαθητής φοράει το δικό του αλεξίπτωτο συνοδευόμενος από δύο εκπαιδευτές που τον επιβλέπουν συνέχεια στον αέρα.

f4 18
Η εξέλιξη είναι το επίπεδο στο οποίο οι επαγγελματίες πλέον skydivers λαμβάνουν μέρος σε διάφορα events ανά τον κόσμο. Ο Νίκος Παυλίδης, ο οποίος έχει πάμπολλες συμμετοχές σε ελεύθερες πτώσεις στο εξωτερικό, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς των 200 ατόμων και άνω, ο Αναστάσης Σιδέρης επίσης «κουβαλά» παρόμοιες εντυπωσιακές εμπειρίες, ενώ η Εριέττα Τασούλα θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα skydiver, και μάλιστα είναι και προπονήτρια σε προσομοιωτές συνθηκών ελεύθερης πτώσης στο εξωτερικό. Οσοι, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.skydive-athens.gr, καθώς και τη σελίδα Skydive Athens στο facebook, ή απλά να καλέσετε στο 6970300222.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...