Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πήρε «κεφάλι» για τον τελικό!

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν αποφασισμένοι στο «ψυχρό» ΟΑΚΑ και πήραν προβάδισμα με το γκολ του Μάνταλου (1-0 τον Ατρόμητο)

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Π ροβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας στο άδειο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο με 1-0, με γκολ του Μάνταλου με κεφαλιά. Η «Ενωση» ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξε ότι δεν πρόκειται να χάσει με τίποτα το ραντεβού με τον τελικό. Παθιασμένοι παρά τα προχθεσινά γεγονότα μπήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Παρά την ψυχρή ατμόσφαιρα, λόγω του κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι δεν έχουν επηρεαστεί από όσα έγιναν με την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ.
Οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά πήραν αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισαν να πιέζουν τον Ατρόμητο. Μάλιστα, μόλις στο 12′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ: Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Αραβίδη, απέκρουσε ο Μπάρκας, ο «Αραβας» προσπάθησε με δεύτερη προσπάθεια, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ!

Ο Ατρόμητος ήταν μονίμως πίσω από το κέντρο. Φουλ άμυνα προκειμένου να κρατήσει μακριά τους παίκτες της «Ενωσης». Σε γενικές γραμμές κατάφερε τον στόχο του, αν και στο 32′ η «Ενωση» θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάνταλος ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και πίεζε συνεχώς.

Κατοχή 79%

Δεν παράτησε λοιπόν τη φάση, μπήκε ανάμεσα στους Λαζαρίδη και Μπάρκα, πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε με τον ώμο!

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, έφτασε να έχει κατοχή μπάλας 79%, αλλά της έλειψε το γκολ. Στην επανάληψη, όπως τελείωσε έτσι και μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, φουριόζα, και μόλις στο 48′ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ντίντακ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπαρμπόσα, μόνος από πολύ κοντά, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ! Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 73′ (1-0 ). Σέντρα του Αραβίδη, κεφαλιά του Μάνταλου και η «Ενωση» πήρε κεφάλι στο σκορ. Από κει και πέρα ο Ατρόμητος προσπάθησε να γίνει απειλητικός, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά και πάλι ήταν ακίνδυνος. Το τελικό 1-0 δίνει σαφές προβάδισμα στην «Ενωση», αλλά φυσικά η ρεβάνς είναι ανοιχτή υπόθεση.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (79΄ Κορδέρο), Βάργκας (57΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (86΄ Μπουονανότε), Αραβίδης.

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές (88΄ Φυντανίδης), Μπίτολο, Ουσέρο, Ούμπιδες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο (68΄ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (78΄ Παπαδόπουλος).

4rw4fΚαι στα πλέι οφ (!) με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο

Ο Στέλιος Μανωλάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ λίγο μετά την είδηση της αποχώρησης του Γκουστάβο Πογέτ. H ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι η συνεργασία της με τον παλαίμαχο αμυντικό είναι μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Μετά την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ, την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο Στέλιος Μανωλάς».

Για δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν ο Στέλιος Μανωλάς βγαίνει μπροστά για την ΑΕΚ, ωστόσο, όπως την πρώτη, έτσι και τώρα είναι ξεκάθαρος σχετικά με το μέλλον του στην ανδρική ομάδα.

Ο τεχνικός της Κ20 θα καθίσει στον πάγκο του «Δικεφάλου» μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο μετά το τέλος αυτής θα επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα, όπως ενημέρωσε τους ιθύνοντες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανωλάς σε επικοινωνία που είχε με τους Μελισσανίδη και Μπάγεβιτς τόνισε πως, ακόμα κι αν πάρει το Κύπελλο και βγάλει την ομάδα πρώτη στα πλέι οφ, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, καθώς τη θέση του θα πάρει νέος τεχνικός, όπως είχε γίνει και μετά την αποχώρηση του Δέλλα.

Μεγάλες απαιτήσεις

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο μάνατζερ του Πογέτ φαίνεται να απαίτησε ένα ποσό εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα, κοντά στα 2.500.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά και με τον όρο να απαντήσει αμέσως η ΑΕΚ, πριν από το χθεσινό ματς, γιατί είχε προτάσεις.

Οταν δεν πήρε απάντηση, αποφάσισε να κάνει άνω κάτω την ομάδα. «Αυτό που έκανε ήταν ανεπίτρεπτο. Δεν ανέχομαι να κάνει άνω κάτω την ομάδα λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό!

Η ΑΕΚ από τις συζητήσεις που είχε μαζί του δεν άφησε να διαρρεύσει το παραμικρό εις βάρος του και αυτός φέρθηκε ανήθικα» φέρεται ότι έλεγε ο Μελισσανίδης στους συνεργάτες του, έξαλλος από τις ενέργειες του πρώην πλέον προπονητή.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...