Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ερήμωσαν τα αστυνομικά τμήματα!

Στρατιές για τη φύλαξη πρώην υπουργών αλλά και δημοσιογράφων! Πολλοί διοικητές σε αδιέξοδο

Σε μαρασμό οδηγούνται τα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας και οι υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων, εξαιτίας της… λειψανδρίας που προκαλούν οι συνοδείες επισήμων και η φύλαξη πρώην υπουργών και στόχων τρομοκρατών

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, παρά τις μεγαλόσχημες εξαγγελίες για την απόσυρση των αστυνομικών από τις συνοδείες επισήμων, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει σημαντικές δυνάμεις σε αυτά τα καθήκοντα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κεντρικού αστυνομικού τμήματος στον Δήμο Αθηναίων, το οποίο έχει φτάσει να διαθέτει μόνιμη δύναμη… 17 αστυνομικών. Ο διοικητής του είναι αναγκασμένος να δουλεύει με έξι άτομα σε κάθε βάρδια, παρά το γεγονός ότι η δύναμη του συγκεκριμένου τμήματος (στα χαρτιά) είναι τριπλάσια, ίσως και τετραπλάσια!

Μόνο για την προστασία προσώπων που κατηγορούνται για μεγάλες υποθέσεις, η ακροαματική διαδικασία των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά έχουν συμπληρώσει το 18μηνο της προφυλάκισης και τους έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, απασχολούνται 100 αστυνομικοί! Παράλληλα, 150 αστυνομικοί απασχολούνται στα μέτρα φύλαξης της Ντέλια Βελκουλέσκου και άλλων μελών των θεσμών, όταν βρίσκονται στην Ελλάδα για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Δεκάδες για προστασία

Ωστόσο, η μεγάλη πληγή που μαστίζει την Αστυνομία είναι η προστασία και συνοδεία προσώπων, όπως δημοσιογράφων και πρώην πολιτικών, που απασχολούν… στρατιές από αστυνομικούς για τα σπίτια, τα γραφεία, τα εξοχικά τους, ακόμα και τα γκαράζ (!) όπου σταθμεύουν τα πολυτελή Ι.Χ. τους.

Ακόμα και πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης, που γνωρίζουν εκ των έσω το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομία, και μάλιστα είχαν κάνει εξαγγελίες για την αντιμετώπισή του, απασχολούν έως και 20 αστυνομικούς για την προστασία τους! Λόγω της αφαίμαξης του έμψυχου δυναμικού, τα τμήματα της Ασφάλειας που χειρίζονται υποθέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το οργανωμένο και μη έγκλημα, έχουν μείνει «γυμνά» από έμπειρο προσωπικό.

Ενα από αυτά έχει δεχθεί εισαγγελική εντολή για να παρακολουθεί 22 άτομα, ύποπτα για παράνομες ενέργειες, όλες με όπλα.

Ωστόσο, ο διοικητής του βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς διαθέτει μόλις 12 άτομα για να πραγματοποιήσει αυτές τις παρακολουθήσεις!

Αλλο τμήμα της Ασφάλειας καθυστερεί σοβαρές υποθέσεις που έχουν σχέση με εγκληματική δραστηριότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εξαρθρώσουν οργανωμένες σπείρες (συχνά με κίνδυνο της ζωής τους) απασχολούνται παράλληλα στα μέτρα φύλαξης επισήμων ή ακόμα και σε… διαδηλώσεις στις οποίες ελλοχεύει κίνδυνος επεισοδίων!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...