Ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε στην «Espresso» για την κατάσταση που επικρατεί στη μικρή οθόνη
«Οι συνθήκες στην ελληνική τηλεόραση είναι οικτρές. Οι ιδιωτικές εταιρίες τηλεοπτικής παραγωγής ζουν μια άθλια κατάσταση. Με τα υπάρχοντα κανάλια να μην ξέρουν αν θα είναι μέσα σε αυτά που θα πάρουν τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, αφού στον διαγωνισμό επικρατεί μια προχειρότητα, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει.
Οπως έχω διαβάσει, στη μοριοδότηση δεν μετράνε τα χρόνια λειτουργίας, άρα γιατί να πάρει άδεια ένα κανάλι που μας έχει συντροφεύσει χρόνια; Το τηλεοπτικό τοπίο είναι διαλυμένο.
Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου είναι στα όρια της χρεοκοπίας. Δεν έχω πληρωθεί ούτε για τα επεισόδια της “Δικαίωσης” ούτε για τον τελευταίο κύκλο των “Κλεμμένων ονείρων”, αλλά προσπαθώ να κρατώ την ψυχραιμία μου. Ποιον να βρω στο Mega και να μου πει τι; Τους μετόχους, παλιούς και νέους, τις τράπεζες, την Πολιτεία; Αυτό που εύχομαι για το κανάλι είναι να επιβιώσει και να είναι υγιές οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται συνεχή δάνεια».
Θεατρική παραγωγή
Αυτός είναι ο «χείμαρρος» Δημήτρης Αρβανίτης, που μίλησε στην «Espresso» λίγα 24ωρα αφότου επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Γαλλία, και είπε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη για τη «μιντιακή ήττα των τελευταίων ετών», όπως τη χαρακτήρισε. Τι μας… έφερε όμως από το εξωτερικό ο δημιουργός; «Εκλεισα μια θεατρική παραγωγή, η οποία θα παρουσιαστεί τον χειμώνα στο Mall, στο Μαρούσι, και θα έχει σχέση με την τεχνολογία, καθώς οι θεατές θα χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να ακούσουν τους διαλόγους.
Παράλληλα συμφώνησα με Γάλλους κινηματογραφικούς παραγωγούς για τη δημιουργία της πρώτης μου ταινίας, που θα γυριστεί σε Γαλλία, Ελλάδα και Τουρκία. Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται στο Παρίσι μετά την τρομοκρατική επίθεση.
Ηρωάς μας είναι ένας Ελληνας που ζει στην πόλη του φωτός, έρχεται στην Αθήνα και συναντά μια κοπέλα από τη Συρία που έχει έρθει ως πρόσφυγας» λέει ο ίδιος και επισημαίνει ότι η ιστορία θα κυκλοφορήσει πρώτα σε βιβλίο.