Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Λαμπάδες για γκαλερί!

Η νεαρή ζωγράφος Κωνσταντίνα Κόλλια δημιουργεί πρωτότυπα κεριά αλλά και αβγά αποτυπώνοντας πάνω τους σχέδια ακουαρέλας

4re4tfg 1Με μια ειδική τεχνική τα σχέδια που φιλοτεχνεί στην ακουαρέλα της ενσωματώνονται με μαγικό τρόπο σε κερί! Ετσι, κατασκευάζει λαμπάδες αλλά και ξύλινα αβγά που μοιάζουν με έργα τέχνης και, όπως αναφέρει στην «Espresso» η δημιουργός της πρωτότυπης συλλογής Κωνσταντίνα Κόλλια, το αποτέλεσμα πηγάζει μέσα από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα συναισθήματα που της δημιουργούν οι άγιες ημέρες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

«Το αναστάσιμο κερί για μένα μεταλαμπαδεύει τη ζωή, η οποία συμβολίζεται από το Αγιο Φως της Ανάστασης» λέει η νεαρή καλλιτέχνις και προσθέτει: «Από παιδί θυμάμαι πως κρατούσα πάντα καμαρωτά τη λαμπάδα μου κάθε Μεγάλο Σάββατο. Ετσι, σε πρώτη φάση άρχισα να φτιάχνω τις δικές μου λαμπάδες και σιγά σιγά και της οικογένειάς μου. Στην 4re4tfg 5πορεία, όμως, μετά τις σπουδές μου ως συντηρήτρια έργων τέχνης, τα πάντα άλλαξαν». Προκειμένου να τελειοποιήσει την τεχνική της στη ζωγραφική, βρέθηκε ως μαθήτρια στο πλευρό του σπουδαίου ζωγράφου Μάνθου Γαΐτη, ο οποίος κατάφερε με τις συμβουλές του να τη βοηθήσει ακόμα περισσότερο να εξελιχθεί.

«Επέλεξα τον δάσκαλό μου από την τεχνική που χρησιμοποιεί στα έργα του, γιατί αισθάνομαι πως με αυτήν ταυτίζομαι κι εγώ. Ουσιαστικά, αν κάποιος προσέξει τα έργα στις λαμπάδες, θα καταλάβει πως βασίζονται στο φως και στη σκιά» εξηγεί η δημιουργός και προσθέτει: «Σε πρώτη φάση ζωγραφίζω στην ακουαρέλα μου τα σχέδια. Εμπνέομαι από την εποχή, τη φύση, καθώς και από κάτι που θα δω μπροστά μου και θα μου προκαλέσει ένα συναίσθημα. Τα σχέδιά μου έχουν μια μοντέρνα γραμμή, αλλά υπάρχουν, φυσικά, κι εκείνα που αποπνέουν ρομαντισμό. Χαίρομαι γιατί αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους».

Στο εργαστήριό της η Κωνσταντίνα, εκτός από τα σχέδια, φτιάχνει και τα κεριά: «Τα πάντα είναι χειροποίητα και δεν θα γινόταν διαφορετικά, αφού η τεχνική που χρησιμοποιώ ενσωματώνει το σχέδιο στο κερί.

4re4tfg 3Χρώματα

Ουσιαστικά έχω έτσι ως τελικό αποτέλεσμα την ευκρίνεια των λεπτομερειών και την καθαρότητα των χρωμάτων των σχεδίων. Με τον ίδιο τρόπο το ίδιο σχέδιο αποτυπώνεται στα φαναράκια που φτιάχνω, καθώς και στα καπέλα φωτιστικών».

Για να προλάβει να είναι έτοιμη αυτή την εποχή, η Κωνσταντίνα ξεκινά να εργάζεται εντατικά με τις λαμπάδες της πάντα κατά το τέλος του καλοκαιριού: «Είναι μια διαδικασία που αγαπώ γιατί, για να ολοκληρωθεί, πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπως γίνεται σε τέτοιους είδους δουλειές. Το αποτέλεσμα πάντα με δικαιώνει και αυτό φαίνεται από την προτίμηση του κόσμου στις λαμπάδες μου. Με την πολύτιμη βοήθεια της μητέρας μου φτιάχνουμε και ζωγραφιστά ξύλινα αβγά, που γίνονται όλα στο χέρι! Επίσης, με τα σχέδια που υπάρχουν στις λαμπάδες φτιάχνω και φαναράκια για τον Επιτάφιο ή την Ανάσταση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...