Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θρίλερ με τα 40 ακίνητα του μακαρίτη

Στα δικαστήρια 55χρονη Ρωσίδα με τα αδέλφια του εκλιπόντος συζύγου της για 40 ακίνητα σε κυκλαδονήσι

Στα δικαστήρια 55χρονη Ρωσίδα με τα αδέλφια του εκλιπόντος συζύγου της για 40 ακίνητα σε κυκλαδονήσι

Μια όμορφη γυναίκα από τη Ρωσία, τα τρία αδέλφια του Ελληνα συζύγου της, που έφυγε από τη ζωή στα 60 του, και τα δεκάδες οικόπεδα και σπίτια του μακαρίτη, τα οποία διεκδικούν και οι δύο πλευρές, είναι τα χαρακτηριστικά ενός άγριου «πολέμου» σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων! Η «μάχη» μεταξύ Ρωσίδας και αδελφών κρατά εδώ και οκτώ χρόνια και γίνεται για 40 ακίνητα με θέα στη θάλασσα!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Επειδή ο εκλιπών δεν είχε παιδιά, σύμφωνα με τον νόμο τη μισή μερίδα από τα κληροδοτούμενα ακίνητα δικαιούται η 55χρονη σύζυγος, ενώ την υπόλοιπη μισή τα αδέλφια του. Ωστόσο, οι εξ αίματος συγγενείς διεκδικούν ήδη από το 2008 ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία και δεν κάνουν βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ομως, από εκεί που πίστευαν ότι θα καρπώνονταν τα ακίνητα-φιλέτα, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κακούργημα (!) και σύντομα αναμένεται να περάσουν και το κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Η ασυνήθιστη υπόθεση, που θα μπορούσε να εμπνεύσει σενάριο ταινίας, ξεκίνησε ως ιστορία αγάπης, αλλά έχει εξελιχθεί σε δικαστικό θρίλερ με απρόβλεπτη εξέλιξη. Το 2008, η Ρωσίδα, που έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο, παντρεύτηκε τον 60χρονο, για τον οποίο ήταν ο πρώτος γάμος. Ομως, η ευτυχία δεν κράτησε πολύ, αφού μερικούς μήνες αργότερα ο άνδρας έφυγε από τη ζωή από σοβαρή πάθηση.

Αγωγή διανομής

Στη συνέχεια η Ρωσίδα χήρα υπέβαλε αγωγή διανομής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διεκδικώντας τη μισή περιουσία του συζύγου της, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τους συγγενείς του για την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης. Τα τρία αδέλφια του εκλιπόντος δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να περάσει σε ξένα χέρια έστω και μέρος από τα συνολικά 38 οικόπεδα και δύο σπίτια της οικογένειας, αξίας περίπου 350.000 ευρώ, στο κυκλαδίτικο νησί. Ετσι, πρότειναν στη νύφη τους να συμβιβαστεί με ένα διαμέρισμα στα δυτικά προάστια της Αττικής. Τελικά εισέπραξαν ένα βροντερό… «νιέτ» («όχι» στα ρωσικά), με αποτέλεσμα η αγωγή της γυναίκας να προχωρήσει κανονικά στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.

Εκεί η κόντρα των δύο πλευρών ξεπέρασε κάθε όριο, αφού οι συγγενείς του 60χρονου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πείσουν το δικαστήριο ότι η Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε τον σύζυγό της όσο ήταν στη ζωή, αφήνοντας ακόμα και υπόνοιες ότι εκείνη… ευθύνεται για τον θάνατό του! Αρχικά ισχυρίστηκαν ότι ο γάμος ήταν «λευκός» και έγινε για να εξασφαλίσει η αλλοδαπή άδεια παραμονής, αλλά και ότι το ζευγάρι δεν ζούσε καν κάτω από την ίδια στέγη. Γρήγορα η κατηγορία αυτή κατέπεσε, καθώς η πλευρά της Ρωσίδας προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που αποδείκνυαν ότι βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Επειτα τα τρία αδέλφια σκλήρυναν ακόμη περισσότερο τις κατηγορίες σε βάρος της, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι σκότωσε τον 60χρονο, αφού του έδινε να πίνει, αν και γνώριζε τον εθισμό του στο αλκοόλ!
Και αυτός ο ισχυρισμός τους κρίθηκε αβάσιμος, από τη στιγμή που είχαν τρέξει να καταθέσουν ότι το ζευγάρι είχε τελέσει εικονικό γάμο και διατηρούσε τυπικές σχέσεις. Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς τους και διέταξε πραγματογνωμοσύνη, ώστε να γίνει διανομή της κοινής περιουσίας μεταξύ των συγκληρονόμων. Μάλιστα, η 55χρονη πέρασε στην αντεπίθεση, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος των συγγενών του άντρα της για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία! Το χειρότερο, όμως, για τα «πονηρά» αδέλφια ήρθε όταν ένας εισαγγελέας μελέτησε τη μήνυση και μετέτρεψε τις κατηγορίες που τους απέδιδε η αλλοδαπή σε κακουργηματικές, και τους άσκησε δίωξη για απάτη σε βάρος του δικαστηρίου.

Πλέον αναμένεται να κληθούν στο γραφείο του ανακριτή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όσα φέρεται ότι κατέθεσαν στο ακροατήριο κατά της νύφης τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...