Διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό για το «σάντουιτς φασολάδα»!

Hρθε ο καιρός που το «ταπεινό» άλλοτε εθνικό μας φαγητό κερδίζει διεθνή βραβεία!

Hρθε ο καιρός που το «ταπεινό» άλλοτε εθνικό μας φαγητό κερδίζει διεθνή βραβεία! Η φασολάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance που έγινε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έκθεσης «Sandwich & Snack Show», ως… γκουρμέ λιχουδιά!

Η νεαρή σεφ Καρολίνα Πλιάτσικα δημιούργησε ένα καθαρά ελληνικό σάντουιτς με την ονομασία «Αποδομημένη φασολάδα», το οποίο χαρακτηρίστηκε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» από την κριτική επιτροπή και υποχρέωσε τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin σεφ Arnaud Donckele να υποκλιθεί στη γεύση και τη διατροφική αξία του: «Πρόκειται για ένα σάντουιτς που θα ήθελα να υπάρχει στο εστιατόριό μου» παραδέχθηκε!

Η «Αποδομημένη φασολάδα» δημιουργήθηκε πάνω σε βάση από ψωμί τσιαπάτα, με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδυάζοντας ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με την καπνιστή πέστροφα, τα ντοματίνια και το καρότο, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η σεφ Ivalu Acurio από το Περού, που ετοίμασε το σάντουιτς «El Chimbombazo», με τσιαπάτα, κινόα, λαχανικά, σος και μπαχαρικά από την πατρίδα της, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία, με το… πολύχρωμο «The Blooming Spring», από ψωμί τύπου heritage, δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, σκόρδο, ελαιόλαδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ