Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Διχάζει ο Mr Bitcoin

Ο Αυστραλός Κρεγκ Ράιτ, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο, υποστήριξε ότι είναι ο «πατέρας» του ψηφιακού νομίσματος και προκάλεσε σάλο

Ο Αυστραλός Κρεγκ Ράιτ, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο, υποστήριξε ότι είναι ο «πατέρας» του ψηφιακού νομίσματος και προκάλεσε σάλο

Εμφανίστηκε ως ο «πατέρας» του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, ωστόσο οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το νόμισμα δεν δείχνουν να «αγοράζουν» τους ισχυρισμούς του.

Ο Κρεγκ Ράιτ, όπως υπογράμμισαν όσοι παρέστησαν στο συνέδριο Consensus 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, πρέπει να δώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για να τους πείσει. Ο μόνος που φαίνεται πεισμένος είναι ο Γκάβιν Αντρεσεν, επικεφαλής του Bitcoin Foundation, ο οποίος δήλωσε στο BBC ότι ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου ο Ράιτ τού απέδειξε ότι ο ίδιος και ο Σατόσι Νακαμότο, το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια και έχει αναγνωριστεί ως ο «πατέρας» του bitcoin, είναι το ίδιο πρόσωπο.

«Υπέγραψε παρουσία μου χρησιμοποιώντας το κρυφό κλειδί του πρώτου bitcoin σε έναν υπολογιστή που είμαι πεισμένος ότι δεν είχε πειραχθεί» εξηγεί χαρακτηριστικά ο Αντρεσεν, ο οποίος ωστόσο παραδέχεται ότι είναι «αδύνατο να αποδειχθεί κάτι τέτοιο 100%».
Ο σκεπτικισμός απέναντι στον Ράιτ φαίνεται να έχει τροφοδοτηθεί από ανάρτησή του στο μπλογκ του, όπου, όπως ισχυριζόταν, παρουσίαζε τα βήματα για το πώς μπορεί κανείς να διασταυρώσει τα κρυπτογραφικά κλειδιά. Κάποιοι που ακολούθησαν τα βήματα για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές, όπως ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου Νταν Καμίνσκι, χαρακτήρισαν τη διαδικασία «κακόβουλα ανθεκτική» σε συνθήλες επιβεβαίωσης.

Ο 45χρονος Αυστραλός επιστήμονας που τάραξε τα νερά διεκδικώντας την πατρότητα του ψηφιακού νομίσματος κατάγεται από το Μπρισμπέιν και, εκτός από τις σπουδές του στον τομέα της τεχνολογίας σε επίπεδο ντοκτορά αλλά και το σχετικό ερευνητικό έργο, έχει μεταπτυχιακές σπουδές και στη θεολογία. Η συζήτηση γύρω από το όνομά του άρχισε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν δύο παράλληλες έρευνες από το Wired και το Gizmodo τον έδειχναν ως τον «εφευρέτη» του bitcoin. Οι σχετικές δημοσιεύσεις που άρχισαν μετά να αναπαράγονται οδήγησαν σε έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του αλλά και σε μια επαγγελματική έδρα του. Τελικά ο ίδιος αποφάσισε να διεκδικήσει επισήμως την πατρότητα του bitcoin μόλις την περασμένη Δευτέρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...