Ολοήμερα να…κλαις!

Εντονες αντιδράσεις στην απόφαση Φίλη για να σχολούν οι μαθητές στη 1.15

Εντονες αντιδράσεις στην απόφαση Φίλη για να σχολούν οι μαθητές στη 1.15

Με μοναδικό σκοπό να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό και να «ωραιοποιηθεί» η άσχημη εικόνα με τα τεράστια κενά την επόμενη σχολική χρονιά ελήφθη η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Υπενθυμίζεται ότι με σχετική υπουργική απόφαση δημιουργείται ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού, στον οποίο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας από 35 σε 30 και οι μαθητές θα σχολούν στη 1.15 το μεσημέρι.
«Η απόφαση έχει ως σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και δεν στηρίζεται σε κανέναν σχεδιασμό. Για τον λόγο αυτόν θέτει ως προϋπόθεση, στα εξαθέσια και άνω σχολεία, για να μπορεί το παιδί να συμμετέχει στο ολοήμερο πρόγραμμα να είναι εργαζόμενοι και οι δυο γονείς, πράγμα που στην Ελλάδα της ανεργίας είναι κακόγουστο αστείο. Ουσιαστικά εξοικονομούνται τουλάχιστον 3.500 εκπαιδευτικοί, άρα δεν θα γίνουν καθόλου διορισμοί» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης.

Εν τω μεταξύ, οι περικοπές στις ώρες διδασκαλίας (ενδεικτικά, μειώνονται κατά μία ώρα τα μαθήματα της Γλώσσας και των Θρησκευτικών στην α΄ και τη β΄ δημοτικού και στην ε΄ και τη στ’, αντιστοίχως, και κατά μία ώρα τα Αγγλικά σε όλες τις τάξεις) έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Σε μια οργισμένη ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι «υπέγραψε μια υπουργική απόφαση για το ολοήμερο δημοτικό σχολείο με γνώμονα την εξοικονόμηση ωρών και όχι τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ