Επαιρναν μίζες για να τους βάλουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

«Φάμπρικα» εξαπάτησης ταξιδιωτικών γραφείων και ιδιοκτητών ξενοδοχείων είχαν στήσει πέντε Ελληνες και ένας Ρουμάνος, οι οποίοι υπόσχονταν στα θύματά τους ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και ζητούσαν μίζα για να τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από ευρεία επιχείρηση, κατάφερε να συλλάβει τους δράστες που είχαν καταφέρει μέσα σε έξι μήνες να τσεπώσουν το ποσό των 47.000 ευρώ από τους ανθρώπους που είχαν εξαπατήσει. Ως τώρα έχει διαπιστωθεί ότι θύματά τους είχαν πέσει έξι Αθηναίοι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, δύο ξενοδόχοι και ένας εργολάβος δημόσιων έργων.

Οι δράστες έβρισκαν αστέγους στο κέντρο της Αθήνας και, δίνοντάς τους μικρές χρηματικές αμοιβές, τους έπειθαν να ανοίγουν λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες προκειμένου τα θύματά τους να καταθέτουν σε αυτούς τα ποσά που τους ζητούσαν. Οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα παριστάνοντας τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται τα κονδύλια για το ΕΣΠΑ. Εκλειναν ραντεβού και τα έπειθαν πως μπορούν να τους εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, με την προϋπόθεση να καταθέσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσά που κυμαίνονταν από 2.000 ως και 7.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν το αίτημά τους.       ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ