«Το στοματικό σεξ δεν είναι βιασμός»

Δικαστήριο στην Οκλαχόμα αθώωσε 17χρονο με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει αδίκημα όταν το θύμα (μια 16χρονη) είναι αναίσθητο λόγω μέθης

Δικαστήριο στην Οκλαχόμα αθώωσε 17χρονο με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει αδίκημα όταν το θύμα (μια 16χρονη) είναι αναίσθητο λόγω μέθης

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει δικαστική απόφαση στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με την οποία το στοματικό σεξ δεν συνιστά βιασμό, όταν το θύμα δεν έχει τις αισθήσεις του εξαιτίας μέθης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Η ομόφωνη αυτή απόφαση του εφετείου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το δικαστικό σύστημα επιλέγει να ενοχοποιήσει το θύμα και διατηρεί απαρχαιωμένες απόψεις γύρω από το θέμα του βιασμού. Αλλοι, πάλι, ρίχνουν την ευθύνη στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο σύμπλεγμα νόμων της πολιτείας και τις συνεχώς εξελισσόμενες απόψεις περί βιασμού και συγκατάθεσης στο σεξ.

Η υπόθεση αφορούσε ένα 17χρονο αγόρι, που κατηγορείτο ότι επιτέθηκε σε ένα 16χρονο κορίτσι, όταν προσφέρθηκε να τη γυρίσει σπίτι με το αμάξι του. Οι δυο τους είχαν περάσει το βράδυ πίνοντας αλκοόλ στο πάρκο Τούλσα μαζί με κοινή παρέα, μέχρι που η κοπέλα άρχισε να τρεκλίζει από τη μέθη, με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν στα χέρια στο αμάξι του κατηγορουμένου.

Στο νοσοκομείο

Αργότερα, το αγόρι άφησε το κορίτσι στο σπίτι της γιαγιάς του, δεδομένου όμως ότι δεν είχε ανακτήσει της αισθήσεις της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επειτα από εξετάσεις βρέθηκε DNA του αγοριού στο πίσω μέρος του ποδιού της και γύρω από το στόμα της. Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι είχε συναινέσει στη σεξουαλική πράξη, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν η αποχώρησή της από το πάρκο. Η εισαγγελία απήγγειλε στο αγόρι την κατηγορία τού διά της βίας στοματικού σοδομισμού του κοριτσιού, όμως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση, απόφαση που επιβεβαίωσε αργότερα και το εφετείο. «Ο διά της βίας σοδομισμός δεν μπορεί να τελεστεί όταν το θύμα είναι τόσο μεθυσμένο, ώστε να έχει απολέσει πλήρως τις αισθήσεις του τη στιγμή της πράξης του στοματικού σεξ» ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Οριακά έχω προσωπική ζωή, έχω ξεχάσει πως είναι να με φλερτάρουν»

Απογοητευμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός καθώς δεν τη φλερτάρουν όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.