Νέο ένταλμα σύλληψης

Τι είπε ο επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε χθες στην Εισαγγελία, και τι θα αποφανθούν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές στο αίτημα για έκδοση στην Κύπρο

Τι είπε ο επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε χθες στην Εισαγγελία, και τι θα αποφανθούν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές στο αίτημα για έκδοση στην Κύπρο

Το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές εις βάρος του ισχυρού άνδρα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, διαβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και, χθες το πρωί, ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε εκ νέου -αυτοβούλως- ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων εκδόσεων.

Ετσι, αρχίζουν από το μηδέν οι δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να αποφανθούν οι ελληνικές Αρχές για το εάν θα δώσουν το πράσινο φως για την έκδοση του επιχειρηματία στην Κύπρο για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες, οι οποίες φέρεται ότι διακινήθηκαν για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.
Οι κυπριακές Αρχές με την έκδοση του νέου εντάλματος σύλληψης προχώρησαν, παράλληλα, στην ακύρωση του προηγούμενου μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση. Αυτό, ωστόσο, πρακτικά έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση της διαδικασίας, αφού πλέον αρχίζει να μετράει εκ νέου ο χρόνος των 60 ημερών εντός του οποίου πρέπει να αποφανθούν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές για το ζήτημα και η σημερινή προγραμματισμένη συζήτηση ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου του πρώτου εντάλματος αναμένεται να ματαιωθεί.

Ο περιοριστικός όρος

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει σε ισχύ ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που έχει επιβληθεί στον κ. Μπόμπολα. Από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι του επιχειρηματία άρχισαν μια μάχη νομικών επιχειρημάτων προκειμένου να αποδείξουν ότι το σύνολο ή μέρος των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο επιχειρηματίας έχει τελεστεί στην Ελλάδα και, συνεπώς, ο Λεωνίδας Μπόμπολας πρέπει να δικαστεί στη χώρα μας.
Από την πλευρά τους, οι κυπριακές Αρχές στο νέο ένταλμα σύλληψης έχουν συμπεριλάβει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ