Η παχυσαρκία είναι μεταδοτική σύμφωνα με νέα έρευνα!

Εξίσου μεταδοτική με ένα επικίνδυνο βακτήριο μπορεί να αποδειχτεί η παχυσαρκία

Εξίσου μεταδοτική με ένα επικίνδυνο βακτήριο μπορεί να αποδειχτεί η παχυσαρκία, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, ίχνη βακτηρίων από το έντερο μπορούν να επιβιώνουν και εκτός του ανθρώπινου οργανισμού και να μεταδίδονται σε άλλον άνθρωπο.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδεικνύουν ότι τυχόν ανισορροπίες στο μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση πολλών πολύπλοκων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, ακόμη και αλλεργιών.

Για πρώτη φορά, όμως, επιστήμονες του Wellcome Trust Sanger Institute πιστεύουν ότι ίχνη των βακτηρίων του εντέρου επιζούν και εκτός οργανισμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταδοθούν σε άλλο άτομο. Αν τα βακτήρια αυτά επηρεάσουν το μικροβίωμά του με αρνητικό τρόπο, τότε είναι πράγματι πιθανό να εκδηλωθούν όλες αυτές οι πολύπλοκες παθήσεις.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν συγκεκριμένα ότι περίπου το 1/3 του ανθρώπινου μικροβιώματος του εντέρου ενός υγιούς ανθρώπου παράγει σπόρους που επιτρέπουν στα βακτήρια να επιζούν στην ατμόσφαιρα και πιθανότατα να μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να δημιουργήσουν εξειδικευμένες θεραπείες με συγκεκριμένα καλά βακτήρια, ώστε να αντισταθμίσουν όποιες βλάβες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ