Τέλος το «μαύρο» στην ομογένεια

Υστερα από τρία χρόνια η ERΤ World μεταδίδει πρόγραμμα στους Ελληνες της διασποράς

Υστερα από τρία χρόνια η ERΤ World μεταδίδει πρόγραμμα στους Ελληνες της διασποράς

Ακόμη και μαθήματα ελληνικών στους ομογενείς της τέταρτης γενιάς φιλοδοξεί να διδάξει το δορυφορικό κανάλι ERΤ World, που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμά του συμβολικά στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

Υστερα από σχεδόν τρία χρόνια «μαύρου», οι Ελληνες της διασποράς μπορούν να ενημερώνονται και πάλι μέσω μιας σύμπτυξης εκπομπών και δελτίων της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3, που ήδη μεταδίδεται σε Ευρώπη και Κύπρο, και θα ακολουθήσουν Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδάς.

«Το δορυφορικό κανάλι μας ξεκίνησε το πρόγραμμα με τον εθνικό μας ύμνο, το λογότυπο της ΕΡΤ και δεκάδες τρέιλερ με τα προγράμματα εκπομπής. Χιλιάδες ομογενείς πήραν τηλέφωνο και έστειλαν emails για να μας ευχηθούν και να μας ευχαριστήσουν. Το αίτημά τους για τη λειτουργία του σταθμού αυτά τα τρία χρόνια ήταν συνεχές και αδιάλειπτο» λέει συγκινημένος στην «Espresso» ο προϊστάμενος της ERΤ World Κώστας Σκαλτσάς και συμπληρώνει: «Σκοπός μας αυτήν την περίοδο είναι να προωθήσουμε όλες τις τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά αυτό το καλοκαίρι. Εχει στρατηγική σημασία η διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού».

Στην πρώτη γραμμή

Για τον κύριο Σκαλτσά οι εκπομπές πολιτισμού, τέχνης, λαογραφίας είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και η θεία λειτουργία της Κυριακής και των εορτών της Ορθοδοξίας. «Η ΕΡΤ3 κάνει σπουδαία δουλειά σε αυτούς τους τομείς και έχει άρρηκτους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Εξαιρετική είναι η συνεισφορά της εκπομπής “Διασπορά” της Χρύσας Σάμου, η οποία φέρνει σε επαφή όλους τους απόδημους Ελληνες με την πατρίδα αλλά και μεταξύ τους. Εχουμε έρθει σε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για να κάνουμε από κοινού μια έρευνα, κατά την οποία θα συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλουν να δουν από την ΕRΤ World οι ομογενείς μας» επισημαίνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ