Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Τα «σημάδια» για βιβλική καταστροφή από τη σημερινή διέλευση του Ερμή!

► Σοκ και δέος από τη σημερινή ευθυγράμμιση του Ερμή με τη Γη.
► Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο συνδέεται με προφητεία που υποστηρίζει ότι έρχεται όλεθρος

Η ευθυγράμμιση του Ερμή με τη Γη, που θα συμβεί σήμερα, μπορεί να σηματοδοτεί και την τελική ευθεία της ανθρωπότητας στον δρόμο προς τον όλεθρο. Νέα θεωρία, που κυκλοφορεί ευρέως τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο διαδίκτυο, συνδέει τη σημερινή διέλευση με μια βιβλική προφητεία καταστροφής.

Συγκεκριμένα το κανάλι του YouTube, Prophetico, ανέβασε την περασμένη εβδομάδα ένα βίντεο στο οποίο αναλύεται η σύνδεση ανάμεσα στην ευθυγράμμιση των πλανητών και των αστερισμών, και αφήνεται να εννοηθεί ότι το φαινόμενο αυτό θα είναι μεγάλης σημασίας.

Το σπάνιο πέρασμα του Ερμή μπροστά από τον Ηλιο συμβαίνει μόνο 13 φορές ανά αιώνα (το τελευταίο συνέβη το 2006). Ωστόσο ο αφηγητής λέει ότι αυτήν τη φορά υπάρχουν άλλοι παράγοντες που αποτελούν ενδείξεις ότι στον ουρανό θα ξεδιπλωθούν τα σημάδια της προφητείας της καταστροφής.

Πρώτα απ’ όλα, όταν το ιωβηλαίο του ματωμένου φεγγαριού μετριέται από την εβραϊκή πρωτοχρονιά (Rosh Hashanah) του 2015, η μετάβαση του Ερμή πέφτει στις 240 μέρες, δηλαδή 40 μέρες νωρίτερα από τον πλήρη κύκλο γέννησης. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως τονίζεται στο βίντεο, αφού ο αριθμός 40 εμφανίζεται πολύ συχνά στη Βίβλο. Για παράδειγμα, ο Μωυσής πέρασε 40 μέρες με τον Θεό στο Ορος Σινά και ο Ιησούς νήστεψε 40 μέρες.

Επίσης, στις 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε και το ξεκίνημα του κύκλου του νέου φεγγαριού αλλά και ενός σούπερ φεγγαριού. Το Prophetico εξηγεί ότι η Σελήνη θα είναι ακριβώς τριών ημερών την ώρα που θα γίνεται η 7,5 ωρών διέλευση, «που σχετίζεται με τα σαρκικά αμαρτήματα στη Βίβλο». Από την οπτική γωνία της Ιερουσαλήμ, η θέση της ημισελήνου στην ευθυγράμμιση με τον αστερισμό του Ωρίωνα «μετατρέπει την ομάδα του Ωρίωνα σε σκήπτρο. Το ίδιο το φεγγάρι μετατρέπεται σε δρεπάνι, οπότε κυριολεκτικά μετατρέπει την ομάδα του Ωρίωνα σ’ ένα σκήπτρο που χτυπάει το λιοντάρι στο μάγουλο» αναφέρει το βίντεο.

Ο Λέοντας της Ιουδαίας

Ο Ερμής, όπως εξηγεί, κάθεται στον αστερισμό του Λέοντα, ο οποίος με βιβλικούς όρους συμβολίζει τον Λέοντα της Ιουδαίας. «Αν ρίξει κανείς μια ματιά σε αυτό, θα προσέξει ότι ο Ωρίωνας είναι το σύμβολο του πλήγματος στο πέμπτο κεφάλαιο του προφήτη Μιχαία» επισημαίνει. Σε αυτό το κεφάλαιο ο προφήτης Μιχαίας ζητεί από τον Θεό να ρίξει τους ηγέτες «που έχουν διαφθείρει τον κόσμο και του έχουν πει ψέματα» καταλήγει. Για την έναρξη μιας «διετίας της κολάσεως», που θα αλλάξει την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη, είχε κάνει λόγο η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου στις προβλέψεις της σχετικά με τη διέλευση – έκλειψη του Ερμή και τις ευθυγραμμίσεις των πλανητών, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην «Espresso» την περασμένη Παρασκευή. Οπως είπε, αναμένονται τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, τη Γερμανία, στις Βρυξέλλες, στη Σουηδία, στη Ρωσία, στην Αγγλία και την Αμερική, με απόπειρες δολοφονίας του υποψήφιου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ θα σημάνει το τέλος πολλών Ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ αυτών και του Αλέξη Τσίπρα.

Ορατό και από την Ελλάδα με ειδικά φίλτρα

Ορατό και στη χώρα μας θα είναι σήμερα ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, με τον Ερμή να ευθυγραμμίζεται με τη Γη, κάτι που γίνεται μία φορά στα 10 χρόνια.

Οι λάτρεις των διαστημικών παρατηρήσεων θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν (όχι με γυμνά μάτια, αλλά μόνο με ειδικά ηλιακά φίλτρα στα τηλεσκόπια ή στα κιάλια) τους δύο πλανήτες να ευθυγραμμίζονται και να δουν την προβολή του Ερμή ενώ διασχίζει την επιφάνεια του Ηλίου.

Η συμμετρία

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αν δεν επικρατεί συννεφιά, το φαινόμενο θα είναι ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, όμως ο Ηλιος θα δύσει μία ώρα πριν από τη λήξη του και έτσι δεν θα είναι δυνατή η παρατήρηση της εξόδου του μικρότερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος από τον ηλιακό δίσκο. Η συμμετρία θα είναι καλύτερα ορατή από τη βορειοανατολική και τη νότια Αμερική, τη δυτική Ευρώπη και την Αφρική.

Ο Ερμής θα διακρίνεται σαν μια σκούρα κουκκίδα που θα διασχίζει αργά τον Ηλιο επί περίπου εφτάμισι ώρες. Η «είσοδός» του αναμένεται να γίνει στις 14.12.

Τρία λεπτά μετά θα έχει εισέλθει ολόκληρος και θα εφάπτεται εσωτερικά στον ηλιακό δίσκο, ενώ τις επόμενες έξι ώρες θα φαίνεται να «διαβαίνει» την επιφάνειά του φτάνοντας στο βαθύτερο σημείο διάβασης στις 17.57. Το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 21.42.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...