Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κύπελλο για γέλια!

Η ΕΠΟ όρισε για τις 15 Μαΐου τον αναβληθέντα τελικό ΑΕΚ – Ολυμπιακού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τις ομάδες που πρόκειται να αγωνιστούν στα play offs

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Τ ο μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται και μάλιστα σε βαθμό που να γελάει όλος ο κόσμος με τα τραγελαφικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Αρχικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αναβλήθηκε προσχηματικά, για λόγους ασφαλείας, από την Αστυνομία, αλλά στην πραγματικότητα γιατί η ανεκδιήγητη ΕΠΟ δεν τήρησε όσα συμφώνησε με τον υφυπουργό, αλλά όρισε άλλους διαιτητές – βοηθούς στον Σιδηρόπουλο. Το Σάββατο η ΕΠΟ όρισε τον τελικό να γίνει στις 15 Μαΐου και, αν συμβεί αυτό, οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα play offs, με εξαίρεση την πρώτη αγωνιστική που θα γίνει την Τετάρτη, θα υποχρεωθούν να δίνουν ματς κάθε τρεις μέρες έως τις 29 Μαΐου που είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι, φυσικά, που θα τις εξουθενώσει και ίσως αλλοιώσει τελικά τη μορφή τους. 

Η όλη κωμικοτραγική κατάσταση θα φέρει σίγουρα την αντίδραση του Κοντονή -κατά πάσα πιθανότητα σήμερα- αλλά και των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κρατούν στάση αναμονής, ενώ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε αμέσως. Οι «πράσινοι» έδωσαν εντολή στη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ να διερευνήσει πιθανούς τρόπους αντίδρασης, εφόσον γίνει άνω κάτω το πρόγραμμα. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως τα play offs πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 29 Μαΐου και να μην αλλάξει το πρόγραμμα που έχει ήδη διαμορφωθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η NOVA, που δεν δείχνει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί τα ισχύοντα στη διαδικασία των play offs. Προειδοποιεί δε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά και θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία με τη διοργανώτρια.

«Γκεμπελισμός της αθλιότητας…»

Από εκεί και πέρα, ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίζεται. Με σκληρή γλώσσα και οξείς χαρακτηρισμούς σχολίασαν από το υφυπουργείο Αθλητισμού όσα έγραψε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού στο facebook: «Μου λένε ότι την Πέμπτη έγινε συνάντηση Κοντονή – Μελισσανίδη. Αν είναι αλήθεια, εκτός από όλα τα άλλα, δικαιολογείται και ο… συντονισμός των ανακοινώσεων…» Από το υπουργείο σχολίασαν: «Οσοι διαρρέουν ή αναπαράγουν τα συνειδητά ψεύδη περί δήθεν συνάντησης Κοντονή – Μελισσανίδη την προηγούμενη Πέμπτη κινούνται στα πλαίσια του γκεμπελισμού, της αθλιότητας, της εσκεμμένης παραπληροφόρησης και επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο τους στη δημιουργία της βίας στα ελληνικά γήπεδα». 

Η θέση που εκφράστηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού ουσιαστικά κάλυψε απόλυτα και την ΑΕΚ, η οποία έκρινε εξαρχής ότι δεν υπάρχει καν λόγος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Σε ανεπίσημο επίπεδο, το σχόλιο που γινόταν για όσα υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό περί «συντονισμού ανακοινώσεων» της «Ενωσης» και του Κοντονή ήταν ότι «εμείς… συντονιζόμαστε με τη νομιμότητα, κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....