Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Όζι Όζμπορν

Πέθανε ο Όζι Όζμπορν σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της μουσικής παγκοσμίως.

Τρίο της επιτυχίας με «Πατρόν» και «Ντέρτι»

Αυτή την περίοδο ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος  και οι...

Οι άλλοτε κολλητοί Καινούργιου και Κοκλώνης «χώρισαν» και διαδικτυακά

Κατερίνα Καινούργιου VS Νίκος Κοκλώνης! Εκαναν... unfollow ο ένας...

Νέος κύκλος «GNTM» με Τάμτα και Μαγγίρα σε ρόλους-κλειδί

Σε ρόλους-κλειδί θα δούμε από τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

«Ναρκοπέδιο» νέων μέτρων

Αυξήσεις από την 1η Ιουνίου σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα αλλά και επιβαρύνσεις σε internet και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Αυξήσεις από την 1η Ιουνίου σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα αλλά και επιβαρύνσεις σε internet και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Καταιγίδα αυξήσεων σε έμμεσους φόρους που επιβάλλονται σε καύσιμα, αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού, αύξηση του ΦΠΑ αλλά και επιβολή νέων επιβαρύνσεων στις συνδέσεις internet, στον καφέ, στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αναμένεται από το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου. Οι Ελληνες πολίτες θα βρεθούν σε ναρκοπέδιο φόρων από τον επόμενο μήνα, εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου:

  • Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης (diesel). Από την αύξηση αυτή προϋπολογίζονται πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 300.000.000 ευρώ. Η αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου κίνησης, σε συνδυασμό με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,10-0,12 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι η μέση λιανική τιμή πετρελαίου κίνησης θα διαμορφωθεί στα 1,12 έως 1,15 ευρώ ανά λίτρο.
  • Αυξάνεται ο ΕΦΚ στη βενζίνη για έσοδα ύψους περίπου 100.000.000. ευρώ. Η αύξηση στη λιανική τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να είναι από 0,03 έως 0,05 ευρώ ανά λίτρο.
  • Αυξάνεται ο ΕΦΚ στα τσιγάρα, τον καπνό και την μπίρα, ενώ καταργείται το ειδικό καθεστώς (έκπτωση 50%) στις εταιρίες οινοπνευματωδών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα.

Από την 1η Ιουλίου:

  • Αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 23% στο 24% και επιβάλλεται φόρος 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις internet και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017:

  • Καθιερώνεται πρώτη φορά ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καφέ και στα… ηλεκτρονικά τσιγάρα.
  • Επιβάλλεται φόρος ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω, αλλά και στα δωμάτια με δύο κλειδιά.

Από τη νέα χειμερινή περίοδο θα έρθει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα οδηγήσει σε άνοδο της λιανικής τιμής από 0,08 έως 0,10 ευρώ ανά λίτρο. Προβλέπεται επίσης αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της λιανικής τιμής κατά 0,07-0,08 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εβελίνα Παπούλια – Αφροδίτη Λιάντου: Οι βουτιές με τους συντρόφους τους και άλλους ηθοποιούς

Η Εβελίνα Παπούλια τα τελευταία χρόνια είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του συντρόφου της, Σταύρου.

Ανέβασε στα ύψη τη θερμοκρασία 50χρονη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια ποζάροντας με μπικίνι

Μας τρέλανε Ελληνίδα πρωταγωνίστρια με τη φωτογραφία που πόσταρε να ποζάρει στα 50 της με μπικίνι.

Το δημόσιο σχόλιο της Μαρίας Κορινθίου στον σύντροφό της: «Όμορφέ μου άντρα, υπέροχε»

Η Μαρία Κορινθίου είναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει!...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Από την κόλαση στο όνειρο

Ηταν κάποτε μια Ζωζώ που έζησε φωτιές, έρωτες και...

Πέτρος Φιλιππίδης: Άστεγος και σε απόγνωση μετά την πυρκαγιά στο σπίτι του

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη του στο Μικτό...

Μέσα στα μέλια Ελέτσι – Λεμονίδης, παρά τα πηγαινέλα του γιατρού στη Σαντορίνη

«Εκρηξη ηφαιστείου» στη σχέση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του...
spot_img
spot_img