Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Ο ηλεκτρολόγος που γοήτευσε τη Volkswagen

Ο τεχνικός της ΕΡΤ Γιάννης Ζιόβας μεταμόρφωσε τον «σκαραβαίο» του σε ένα στιλάτο κάμπριο αυτοκίνητο, προκαλώντας τον θαυμασμό της VW

Ακόμη και τα στελέχη της Volkswagen κατάφερε να εντυπωσιάσει ένας τεχνικός της ΕΡΤ από το Αγρίνιο, με το ολικό… ρεκτιφιέ (!) που έκανε στο θρυλικό «σκαθάρι» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία του κατοχύρωσε τις μετατροπές ως κοινοτικό σχέδιο!

Ο Γιάννης Ζιόβας αγόρασε το 2007 το «κατσαριδάκι» (κατασκευής του 1970) αντί 600 ευρώ. Επειτα από εννέα χρόνια μεθοδικής δουλειάς, όμως, το μετέτρεψε σε έναν… υπερστιλάτο «σκαραβαίο»! Μάλιστα, η πρωτοποριακή πρόταση που λάνσαρε ο πολυμήχανος Αγρινιώτης ήταν η αναδιπλούμενη οροφή, που έδωσε άλλον αέρα στο όχημα, μετατρέποντάς το σε κάμπριο!

fe4rfgtqewtqe 7

«Αρχικά, αγόρασα το 2002 ένα πολύ φθηνό “σκαθάρι”, πάνω στο οποίο έκανα τις πρώτες δοκιμές. Αρχισα τη σχεδίαση και την κατασκευή των πρωτοτύπων χρησιμοποιώντας ως υλικό το ξύλο. Αφού ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να πετύχω αυτό που είχα ονειρευτεί, προχώρησα στην αγορά του αυτοκινήτου που βλέπετε σήμερα» αναφέρει ο κ. Ζιόβας και εξηγεί ότι στο εργαστήριο που διατηρεί στο Αγρίνιο κατάφερε με υπομονή, προσεκτικό σχεδιασμό και βασικό εργαλείο τα χέρια του να ανακατασκευάσει τον εντυπωσιακό «σκαραβαίο». «Ο μεγάλος όγκος δουλειάς βγήκε τα δύο χρόνια που ήταν κλειστή η ΕΡΤ! Εκείνη την περίοδο ξέδωσα στο αυτοκίνητο!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηλεκτρονικός που, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις στη σχεδίαση, κατάφερε να φτιάξει από την αρχή ένα αυτοκίνητο! Σχολιάζοντας τις δυσκολίες που συνάντησε στο εγχείρημά του, λέει στην εφημερίδα «Αναγγελία» της Αιτωλοακαρνανίας:

Η μετατροπή

«Επρεπε να υπολογίσω πολλές λεπτομέρειες με μεγάλη ακρίβεια. Η μετατροπή του «σκαθαριού» σε roadster με αναδιπλούμενη σκληρή οροφή ήταν μεγάλη πρόκληση. Επρεπε σχεδιαστικά να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός, ώστε και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά και πρακτικά να μπορεί να αποθηκευτεί στον χώρο της, όπου πριν βρισκόταν το πίσω κάθισμα».

Ο Γιάννης Ζιόβας επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός έγινε από την αρχή, με τη σκέψη να μπορεί να παράγεται σε μορφή κιτ, ώστε, με τις κατάλληλες οδηγίες, να μπορεί κάποιος να μετατρέψει το «σκαθάρι» του σε coupe-roadster όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραγωγή του κιτ: «Από τότε που έκανα το site –www.ziovasbugster.com-υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Εστειλα e-mail στη Volkswagen και επικοινώνησαν μαζί μου. Η συγκεκριμένη οροφή γίνεται για πρώτη φορά στο “σκαθάρι” και, όπως ανέφεραν, εντυπωσιάστηκαν από τις λεπτομέρειες».

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...