Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ισχυρό φάρμακο τα φρέσκα τρόφιμα

Προτού επισκεφθείτε τον γιατρό σας, κάντε ένα βήμα στην κουζίνα σας.

Προτού επισκεφθείτε τον γιατρό σας, κάντε ένα βήμα στην κουζίνα σας. Τα φρέσκα τρόφιμα είναι το πιο ισχυρό φάρμακο στον πλανήτη. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο τι θα φάτε αλλά και πότε θα το φάτε για το μέγιστο όφελος.

1. Εχετε φούσκωμα;

Λύση 1: Ζουμερά φρούτα και λαχανικά

Οταν αισθάνεστε πρησμένοι, το πεπόνι, το αγγούρι και το σέλινο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσετε το σύστημά σας. Τρώγοντας προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθάτε τη διαδικασία της αραίωσης, έτσι ώστε το σώμα σας να μπορέσει να εκκρίνει την περίσσεια νατρίου και νερού.

Λύση 2: Αυξήστε τα ένζυμα

Το φούσκωμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι προβλήματος με το έντερο. Οι φυτικές ίνες και η παπάγια βοηθούν στην ώθηση τροφίμων στο έντερο.

2. Είστε σε μια συναισθηματική περιπέτεια;

Λύση 1: Πείτε «ναι» στο πρωινό

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό μέσα σε μία ή δύο ώρες αφού ξυπνήσουν έχουν πιο ομαλή διάθεση όλη την υπόλοιπη ημέρα και αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά. Το καλύτερο πρωινό γεύμα συμπεριλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης για την παροχή γλυκόζης για τον εγκέφαλο, πρωτεΐνη για την ικανοποίηση της πείνας και για να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Λύση 2: Σελήνιο

Ενα λιγότερο γνωστό ιχνοστοιχείο, το σελήνιο, βρίσκεται στα καρύδια Βραζιλίας, στον τόνο, στα αβγά και στη γαλοπούλα. Οι γυναίκες των οποίων οι δίαιτες είναι ελλιπείς στο σελήνιο είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Γιατί; Το σελήνιο έχει ζωτική σημασία για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς, οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και τη διάθεση.

3. Πρόβλημα με το δέρμα σας;

Λύση: Τρώτε κρεμμύδια

Τα αντιοξειδωτικά στα κρεμμύδια και άλλα πλούσια σε θείο λαχανικά συσσωρεύουν τη φλεγμονή που οδηγεί στην ακμή. Το θείο βοηθά στην παραγωγή ενός αποτοξινωτικού μορίου που ονομάζεται γλουταθειόνη, και είναι χαμηλότερο στο δέρμα των ανθρώπων που είναι επιρρεπείς σε ακμή. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι πιο ισχυρό όταν καταναλώνεται σε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στη σαλάτα σας.

4. Εχετε PMS (Pro Menstruation Syndrome);

Λύση: Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας

Ισως νιώθετε αδυναμία στη διάρκεια της περιόδου εάν έχετε χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Σύμφωνα με μια μελέτη, εξέτασαν τις δίαιτες σε 3.000 γυναίκες άνω των 16 ετών και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν περισσότερο από 20 χιλιοστόγραμμα σιδήρου ημερησίως είχαν περίπου 40 τοις 100 χαμηλότερο κίνδυνο για PMS από εκείνες που προσλαμβάνουν λιγότερο από 10 χιλιοστόγραμμα.

5. Ευαισθησία στον ήλιο;

Λύση: Προστατευτικά προϊόντα

Ενώ θα πρέπει να έχετε τη συνήθη προστασία από τον ήλιο (SPF 30 αντηλιακό, καθώς και ένα καπέλο), μπορείτε να ενισχύσετε και την ανθεκτικότητα του δέρματός σας στις υπεριώδεις ακτίνες με το τι τρώτε. Οι λεπτομέρειες: μικροθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται καροτενοειδή σε φρούτα και λαχανικά προστατεύουν το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα. Τα πιο ισχυρά καροτενοειδή είναι η β-καροτίνη που βρίσκεται στο καρότο και το σπανάκι, και το λυκοπένιο στο καρπούζι και στις ντομάτες. Λάβετε υπόψη ότι το αποτέλεσμα δεν είναι στιγμιαίο! Θα πρέπει να ακολουθείτε πλούσια διατροφή σε καροτενοειδή για τουλάχιστον 10 έως 12 εβδομάδες, προκειμένου να πάρετε το πλήρες όφελος. Η ανταμοιβή για την υπομονή σας; Τέλειο δέρμα και προστασία από ρυτίδες!

Σοφία Τικταμπανίδη
Διατροφολόγος BSc University of Nottingham
MSc UCL, MSc London Met
{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...