Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο Βίκτωρας Ρέστης και η μητέρα του, μεγαλύτερα θύματα της «πυραμίδας»!

Μια… εικονική πραγματικότητα, με σίγουρα κέρδη και υψηλές αποδόσεις, παρουσίαζαν σε υποψήφιους επενδυτές τα κατηγορούμενα μέλη της «πυραμίδας» που, μέσω δαιδαλώδους δικτύου με 60 (!) offshore εταιρίες

Μια… εικονική πραγματικότητα, με σίγουρα κέρδη και υψηλές αποδόσεις, παρουσίαζαν σε υποψήφιους επενδυτές τα κατηγορούμενα μέλη της «πυραμίδας» που, μέσω δαιδαλώδους δικτύου με 60 (!) offshore εταιρίες, δικηγόρους και μεσάζοντες, φέρεται ότι αποκόμισαν παράνομα κέρδη 85.000.000 sδολαρίων, σε μια απάτη που προκάλεσε ζημιά «μαμούθ» ύψους έως και 500.000.000 δολαρίων!

Στην παγίδα με φόντο υποτιθέμενες επενδύσεις στην αγορά συναλλάγματος φέρεται ότι έπεσαν 18 πρόσωπα και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι μεγάλοι χαμένοι είναι ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και η μητέρα του, αφού έχασαν 80.906.209 δολάρια (από το 2012 έως τον Μάιο του 2015)! Πέντε από τα 23 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και βαρύνονται με τα αδικήματα της απάτης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος πέρασαν χθες το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και την Κυριακή

. Ανάμεσά τους ο σύμβουλος επενδύσεων Γιώργος Δασκαλέας και ο επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα Γιάννης Λίτινας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «συγκρότησαν και διεύθυναν από κοινού ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση με συγκεκριμένη κατανομή εγκληματικών ρόλων (…) και η οποία επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων».

Ρόλο «γκουρού» στην πολυπλόκαμη οργάνωση φέρεται ότι είχε, χάρη στις χρηματοοικονομικές γνώσεις και στους ακαδημαϊκούς τίτλους του, ο Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος «ισχυριζόταν ότι είχε εφεύρει μια παγκοσμίως πρωτοποριακή και τεχνικά προηγμένη μεθοδολογία ανάλυσης της αγοράς, που προέβλεπε την ανθρώπινη συμπεριφορά».

Ο «πελαταγωγός» 

Στον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λίτινα αποδίδεται ο ρόλος του «πελαταγωγού» καθώς, κατά το κατηγορητήριο, προσέγγιζε επιχειρηματίες από την ανατολική Ευρώπη, πείθοντάς τους να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται ότι μεσολάβησε για να ενισχύσει τις «περγαμηνές» του Γιώργου Δασκαλέα, αφενός με την απονομή του τίτλου του «Ανθρώπου της Χρονιάς» στην Ουκρανία, αφετέρου με την ανακήρυξή του σε επίτιμο καθηγητή του κρατικού οικονομικού πανεπιστημίου του Κιέβου!

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα οι σύζυγοί τους, δύο Ελληνες και μία Κύπρια δικηγόρος (που αναζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης), μέτοχοι των offshore και άλλα πρόσωπα, στα οποία αποδίδεται περιφερειακός ρόλος. Μεταξύ των θυμάτων φιγουράρουν ονόματα από την εγχώρια και μη επιχειρηματική ελίτ, στα οποία τα φερόμενα μέλη της «πυραμίδας» απέστελλαν μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα ότι δήθεν η επένδυσή τους έβαινε κερδοφόρα, για να τους καθησυχάζουν και να τους αποσπούν νέα κεφάλαια. Τα «κέρδη» φέρεται ότι «ξεπλένονταν» μέσω τυχερών παιγνίων και κατέληγαν (με ενδιάμεσες… στάσεις) στις τσέπες των κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...