Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η ανδρική μόδα για το καλοκαίρι

Η γκαρνταρόμπα μπορεί να ανανεωθεί με λίγα χρήματα και επιλογές σε πολύ stylish γραμμές

Οσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να βγουν από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά ρούχα και -γιατί όχι;- να ανανεωθεί η ανδρική γκαρνταρόμπα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα, συμβουλεύουν οι στιλίστες. Αρκεί να γίνουν οι σωστές επιλογές, ακολουθώντας τις γενικές γραμμές που επιβάλλουν οι τελευταίες τάσεις της μόδας, όπως αναδείχτηκαν μέσα από τις επιδείξεις των δημιουργών στις πασαρέλες.

Aποχρώσεις του μπλε
Οι άνθρωποι της μόδας συμβουλεύουν τους άντρες να μη φοβούνται να φορέσουν φωτεινά χρώματα. Αναφέρουν μάλιστα ότι το χρώμα που θα κυριαρχήσει το φετινό καλοκαίρι είναι το μπλε. Θα φορεθούν πολύ μπλουζάκια, πουκάμισα ή σακάκια σε οποιαδήποτε απόχρωση του μπλε, τα οποία προτείνουν να συνδυάζονται με λευκό ή χακί παντελόνι chinos.

Λεπτά υφάσματα
Πολλές φορές οι άντρες έχουν την τάση να φορούν τα ίδια παντελόνια χειμώνα καλοκαίρι, κυρίως σε τζιν. Φέτος οι ειδικοί συνιστούν παντελόνια από λινά ή λεπτά βαμβακερά υφάσματα, που δίνουν στιλ και κρατούν το σώμα δροσερό. Η φαρδιά γραμμή δεν πρέπει να τρομάζει, καθώς φέτος είναι πολύ στη μόδα.

Απλά σορτς
Ο γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να αποφεύγονται, όμως υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορούν να φορεθούν, όπως σε χαλαρές συναντήσεις φίλων στον κήπο του σπιτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να επιλέγονται απλά σορτς σε παστέλ χρώματα. Απαγορεύουν διά ροπάλου τα κοντά παντελόνια με τσάκιση ή αθλητικού τύπου σορτς.

T-shirt ή polo
Τα κοντομάνικα μπλουζάκια είναι η εύκολη και σίγουρη λύση για το καλοκαίρι. Για να είναι πιο δροσερά οι ειδικοί προτείνουν να είναι από κασμίρ ή βαμβακερά. Είτε είναι T-shirt είτε μπλουζάκια τύπου polo, ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση, αρκεί να έχει κανείς στον νου του ότι η καλύτερη επιλογή θεωρείται για φέτος το μπλε και ότι τα λευκά μπλουζάκια παραμένουν σταθερή αξία.

Σταυρωτά σακάκια
Για τις βραδινές εξόδους έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί το Cool Wool με ένα λινό ή βαμβακερό σακάκι. Οχι όμως όποιο κι όποιο, καθώς τα σταυρωτά σακάκια έχουν κάνει δυναμική επιστροφή στη μόδα. Εχουν το πλεονέκτημα ότι κάνουν λεπτότερη τη γραμμή του σώματος, κρύβοντας κιλά, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με ένα απλό μπλουζάκι.

Τρία είδη παπουτσιών
Δεδομένο είναι ότι οι σαγιονάρες φοριούνται μόνο στην παραλία. Οι προτάσεις των δημιουργών στρέφονται γύρω από τρεις τύπους παπουτσιών. Συστήνουν μοκασίνια με λεπτή σόλα ή πάνινα παπούτσια για καθημερινή χρήση, ενώ για πιο επίσημες περιστάσεις προτείνουν δερμάτινα παπούτσια. Οσον αφορά το χρώμα, κυριαρχούν το λευκό και τα παστέλ χρώματα, που θεωρούνται η καλύτερη επιλογή.

Ναι ή όχι στα καλτσάκια
Η προφανής συμβουλή των ειδικών είναι να μη φοράει κανείς κάλτσες με τα παπούτσια το καλοκαίρι. Ωστόσο σε περίπτωση που είναι αναγκασμένος να φορέσει για να αποφύγει τυχόν δυσοσμία ή δερματικό ερεθισμό, μια καλή λύση είναι τα καλτσάκια που δεν φαίνονται πάνω από το παπούτσι. Είναι πολύ διακριτικά και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικά.

Αξεσουάρ
Η καλοκαιρινή τραγιάσκα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της μόδας, θα μπορούσε να προστατεύσει από τον ήλιο, αλλά και να προσφέρει ξεχωριστό στιλ. Γενικά θεωρούνται in τα επίπεδα καπέλα, ενώ εκτός μόδας είναι τα τζόκεϊ. Τα γυαλιά ηλίου παραμένουν σταθερή αξία, με τους δημιουργούς να θεωρούν ξεχωριστή επιλογή εκείνα με σκελετό ταρταρούγα, στο στιλ της δεκαετίας του ’50.

34er3qw4t 1

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...