Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Τσιγγάνοι άμεσης δράσης για τον Μπεν

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά Γιάννης Χαλιλόπουλος θέλει να συμβάλει στις έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν

4r234tw4r 3Ομάδα δράσης που θα ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ ετοιμάζει από τη Γερμανία ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τσιγγάνων! Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω, απ’ όπου το αγόρι εξαφανίστηκε το 1991, έλαβαν νέα στοιχεία για μάρτυρα που ισχυρίζεται ότι είχε δει το παιδί, λίγο μετά την εξαφάνισή του, με έναν Ρομά στη Σάμο.

ΑΠΟ ΤΙΣ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ, ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

«Οι μόνοι που μπορούν να ψάξουν εξονυχιστικά κάθε πληροφορία για Τσιγγάνους είναι οι ίδιοι οι Τσιγγάνοι. Είμαι εκπρόσωπός τους και αυτό μου δίνει πρόσβαση στις οικογένειές τους. Αν γνώριζα το όνομα της οικογένειας που φέρεται ότι πήρε τον Μπεν, θα μπορούσα να την πείσω να αποκαλύψει πού είναι» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Χαλιλόπουλος και προσθέτει: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρευνες και τις επόμενες ώρες θα καταθέσουμε αιτήματα προς τη βρετανική Αστυνομία και το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών».

Ο Γιάννης Χαλιλόπουλος έχει μεταναστεύσει εδώ και έναν χρόνο στη Γερμανία, όπου εργάζεται. Από εκεί αποκάλυψε την πρωτοβουλία του σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο θρίλερ: «Πέρυσι Βρετανοί αστυνομικοί 4r234tw4r 1είχαν επικοινωνήσει μαζί μου ζητώντας βοήθεια. Τους ενημέρωσα ότι θα επέστρεφα στην Ελλάδα για να συνδράμω στο έργο τους. Ζήτησα μόνο να μου πληρώσουν τα εισιτήρια επιστροφής. Είπαν ότι θα μου απαντούσαν, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκαν». Ωστόσο, τώρα ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: «Υπάρχει ήδη ομάδα στην Ελλάδα έτοιμη να ξεκινήσει έρευνες. Σκοπεύω να ζητήσω από το υπουργείο Εσωτερικών να εγκριθεί ένα μικρό κονδύλι για έρευνες και συνεργασία με τους Βρετανούς».

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος της «Σαμιακής Γνώμης» Γιώργος Γαρυφάλλου έδωσε στους επιθεωρητές της βρετανικής Αστυνομίας πληροφορίες για την εξαφάνιση «θρίλερ» του Μπεν πριν από 25 χρόνια. Στην τρίωρη συνάντησή τους στο νησί του Ιπποκράτη κατέθεσε στοιχεία από την έρευνα που έχει κάνει τους τελευταίους εννέα μήνες. Πρόκειται για μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που έχει πάρει ο ίδιος από μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε δει τον Μπεν λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του (τον Ιούλιο του 1991) να συνοδεύεται από Ρομά σε πρόχειρο καταυλισμό σε χωριό της Σάμου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα (δεν έχει, όμως, απευθυνθεί ποτέ στις αστυνομικές Αρχές όλα αυτά τα χρόνια), ο Τσιγγάνος λεγόταν «Νίκος». Υπενθυμίζεται ότι ανώνυμο τηλεφώνημα που είχαν δεχτεί τότε οι Αγγλοι αστυνομικοί ανέφερε ότι «κάποιος “Νίκος” έχει το αγόρι που ζει με το όνομα “Ανδρέας”»!

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται επίσης ότι οι ίδιοι Τσιγγάνοι είχαν μαζί τους άλλο ένα κατάξανθο αγόρι, ηλικίας περίπου 10 ετών, και μάλιστα τους είδε να βάφουν τα μαλλιά του μαύρα.

r34r234rt34f«Daily Mail»: Η «διμοιρία της ηλιοθεραπείας» λιώνει με μπίρες!

Ξεσαλώνουν αντί να κάνουν έρευνες για την υπόθεση του Μπεν οι Βρετανοί αστυνομικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail». Σε φωτορεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κω αναλώνονται σε ηλιοθεραπεία και κατανάλωση παγωτών, σουβλακιών και μπίρας. Η «Daily Mail» σχολίασε μάλιστα ότι επέστρεψε στο νησί η «Sunshine Squad» («Η διμοιρία της ηλιοθεραπείας»)! «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σκληρά δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι, για να μάθουν τι συνέβη στον γιο μου. Χωρίς αυτούς δεν θα πάρω ποτέ απαντήσεις για τον Μπεν» απάντησε η Κέρι Νίνταμ, η οποία εδώ και 25 χρόνια αναζητά το παιδί της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...