Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Μαφιόζοι «εξυπηρετούσαν» παράγοντες της μπάλας

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως μέσα από την ογκώδη δικογραφία για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη…

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως μέσα από την ογκώδη δικογραφία για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Ενας «στρατός» που αγγίζει τα 90 άτομα (!) εκτελούσε παραγγελίες για βομβιστικές επιθέσεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς, με οδηγίες μέσα από τις φυλακές. Στο πελατολόγιο των μαφιόζων περιλαμβάνονται και παράγοντες της μπάλας!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύνταξη συμπληρωματικής δικογραφίας, που περιλαμβάνει 36 άτομα, ενώ στην αρχική αναφέρονταν 19 μέλη του κυκλώματος, που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, και άλλα 34 που είχαν μείνει ασύλληπτα.

Η δράση των μελών

Ο ανακριτής τη μελετά και θα αποφασίσει αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Η δράση των μελών του κυκλώματος, που ακολουθούσαν πιστά τις εντολές ενός 38χρονου Αρμένιου, έγκλειστου στις Φυλακές Τρικάλων, προκαλεί ίλιγγο. Από την εξέλιξη της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας f34r234r3wr 2αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκονται σε δεκάδες εκβιασμούς, παροχή προστασίας, εκρήξεις αυτοκινήτων και καταστημάτων, παράνομο τζόγο με «φρουτάκια» και διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται ο αρχηγός τους.

Η πιο καραμπινάτη περίπτωση που αποκαλύφθηκε ήταν η εμπρηστική επίθεση που έκανε η σπείρα στα τέλη Αυγούστου του 2015 στην Ξάνθη, στο αυτοκίνητο αλλοδαπού που είναι συγγενής στελέχους σωματείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, την παραγγελία έκανε στέλεχος ομάδας, ενώ δύο μήνες αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες και το αυτοκίνητο ενός μάνατζερ f34r234r3wr 1ποδοσφαιριστών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως ηθικός αυτουργός και σε αυτή την υπόθεση ταυτοποιήθηκε το ίδιο στέλεχος ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία.
Το παζλ συμπληρώνει η αποκάλυψη ότι την ίδια μέρα ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης απείλησε τηλεφωνικά τον μάνατζερ!

Η σπείρα κατηγορείται για τον εμπρησμό ακόμη ενός αυτοκινήτου τον Μάρτιο του 2015 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το όχημα ανήκε σε πρώην συνεργάτη του «εγκεφάλου» της οργάνωσης, με τον οποίο είχε οικονομική διαφορά. Ενας τέταρτος εμπρησμός, που έγινε σε κατάστημα με «φρουτάκια», αποδίδεται σε λόγους ανταγωνισμού.

Προστασία με ταρίφα έως 1.000 €

Οι εντολές δίνονταν στα μέλη του κυκλώματος από τον Αρμένιο, που εκτίει ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονίες στις Φυλακές Τρικάλων. Μέσα από το κελί του κατόρθωνε να ελέγχει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο, που πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 20 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Η ταρίφα κυμαινόταν από 250 ως και 1.000 ευρώ μηνιαίως και κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί να μην τα δώσει. Οποιος δεν συνεργαζόταν έβρισκε σπασμένο το κατάστημά του ή χτυπημένους τους υπαλλήλους του!

Στο κύκλωμα και αστυνομικός

Οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 38χρονου Αρμένιου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έπιασαν την άκρη του νήματος που οδήγησε στο ξήλωμα του κυκλώματος. Τότε είχαν διαπιστώσει ότι, με ορμητήριο τις φυλακές, ο βαρυποινίτης ήταν ο αρχηγός μιας ολόκληρης οργάνωσης.

Οπως είχε διαπιστωθεί, στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας αστυνομικός, ο οποίος παρέδιδε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη σε κρατουμένους που οδηγούνταν στις Φυλακές Τρικάλων.

Τα ναρκωτικά που έδινε ο αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε διαθεσιμότητα, μοίραζε ο Αρμένιος σε συγκρατούμενούς του, εξαγοράζοντας έτσι τον σεβασμό τους και διατηρώντας μια υψηλή θέση στην άτυπη ιεραρχία της φυλακής.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...