Τρικέφαλοι-πέτρα σε χρόνο express!

Τρεις απλές ασκήσεις για να δυναμώσουν γρήγορα οι μύες που ενώνουν τα χέρια με το υπόλοιπο σώμα

Οι εκτείνοντες μύες των χεριών μας είναι ο τρικέφαλος και ο αγκωνιαίος. Ο τρικέφαλος είναι τριφυής μυς, με τρεις εκφυτικές κεφαλές που ξεκινούν η μεν μακρά κεφαλή από την ωμοπλάτη μας, συγκεκριμένα από την ωμογλύνη (τη μασχάλη μας), και καταλήγει στην ωλένη.

Οι δύο δε άλλες (έσω – έξω) ξεκινούν από το βραχιόνιο οστό (την πίσω πλευρά του) και καταλήγουν στην ωλένη. Ο αγκωνιαίος μυς εκφύεται από το βραχιόνιο οστό (πίσω πλευρά) και καταλήγει στην ωλένη.

Η μακρά κεφαλή του τρικεφάλου είναι διαρθρική (διασχίζει δύο αρθρώσεις, ώμου και αγκώνα) και μας προσφέρει κινήσεις, όπως έκταση του πήχεως από τον βραχίονα, οπίσθια αιώρηση του χεριού, καθώς επίσης και κάμψη του χεριού από την ανάταση. Οι δύο άλλες κεφαλές του τρικεφάλου και ο αγκωνιαίος μυς μάς δίνουν μόνο έκταση του πήχεως από τον βραχίονα.

ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΛΙΑ
Στεκόμαστε μπροστά στην τροχαλία, έχοντας το σύρμα επάνω. Κρατάμε είτε ίσια λαβή (οι παλάμες κοιτούν προς τα κάτω) είτε ανάποδη ίσια λαβή (οι παλάμες κοιτούν προς τα πάνω) ή διπλό σχοινί ή μονή λαβή κ.λπ. Εκτείνουμε τα χέρια μας ώσπου να τεντώσουν τελείως κάτω. Χαλαρώνουμε έως ότου έλθουν τελείως επάνω και επαναλαμβάνουμε. Λόγω του ότι η ωλένη δεν περιστρέφεται στην άρθρωση του αγκώνα, δεν παίζει ρόλο η λαβή που θα χρησιμοποιήσουμε στην ενεργοποίηση του τρικεφάλου, αλλά διαφοροποιεί τη συμμετοχή των καμπτήρων και των εκτεινόντων της παλάμης. Ενεργοποιούνται όλοι οι εκτείνοντες του χεριού.

ΒΥΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ Ή ΣΤΟ ΔΙΖΥΓΟ
Καθόμαστε στη μηχανή βυθίσεων, κρατώντας τις λαβές της. Πιέζουμε τα χέρια μας κάτω έως ότου ολοκληρώσουν την κίνηση. Χαλαρώνουμε επάνω και επαναλαμβάνουμε. Ενεργοποιούνται όλοι οι εκτείνοντες του χεριού, καθώς επίσης και οι μείζων θωρακικός και πλατύς ραχιαίος.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ ΜΕ ΑΛΤΗΡΑ
Από όρθια θέση αναρτούμε έναν αλτήρα με τα δύο χέρια στην ανάταση, πίσω από το κεφάλι μας. Λυγίζουμε τους πήχεις, κατεβάζοντας τον αλτήρα έως την ωμοπλάτη μας. Εκτείνουμε επάνω τελείως και επαναλαμβάνουμε. Ενεργοποιούνται όλοι οι εκτείνοντες του χεριού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ